Afbeelding
Ted Walker

Voetballers strijden op de tennisbaan van Spitsbergen tegen elkaar: ‘Dit smaakt naar meer’

Tennis

VEENENDAAL ‘Loop eens achter die bal aan joh’. Die opmerking roept Max Kok vaak naar Ruben Rentenaar op het voetbalveld, maar nu sprak de doelman van VRC die zin uit op de tennisbaan. Het was één van de vele mooie momenten op het sportpark van tennisvereniging Spitsbergen, dat alle Veenendaalse clubs uitnodigde om te komen tennissen. 

door Jeroen van der Veer

Bloedfanatiek, dat waren de voetballers van De Merino’s, VRC en GVVV. De drie verenigingen waren ingegaan op de uitnodiging van Alex Boers en konden zaterdag gebruik maken van de tennisvelden. Vrijwel alle spelers kwamen opdraven en het initiatief van Spitsbergen werd met open armen ontvangen. Eindelijk was er weer even een onderlinge strijd nodig, al was het ‘maar’ op de tennisbaan. 

BESTE TENNISSERS ,,Dit is natuurlijk hartstikke leuk”, aldus Aron de Koning van voetbalvereniging De Merino’s. Hij was samen met Arrien Bakkenes bijna niet van de baan af te krijgen en het tweetal liet zien over flink wat tennisskills te beschikken. ,,Voetballen kunnen we niet tegen elkaar en dan is het leuk dat je een strijd op de tennisbaan kan hebben.”

Van 12.00 uur tot 14.00 uur konden de mannen van De Merino’s gebruik maken van de faciliteiten, waarbij continu werd gehamerd op de corona-maatregelen. Ook hoofdtrainer Jeroen de Zwaan ‘schitterde’ op de tennisbaan en liet zien ook wel een balletje te kunnen slaan. ,,Maar”, lacht De Koning. ,,Bakkenes, Van de Weerdhof en ondergetekende zijn denk ik de beste tennissers van onze selectie.”

BLIJE GEZICHTEN Na twee uur lang tennissen moest De Merino’s de banen verlaten voor de mannen van VRC, maar dit gebeurde niet voordat Alex Boers een verdiend applaus kreeg. De Spitsbergen-man nam het initiatief om dit te organiseren en was zichtbaar blij met de waardering die hij ontving. ,,Je doet het toch ook voor die jongens”, aldus Boers, die geen euro vergoeding aan de Veenendaalse clubs vroeg. ,,Zij kunnen doordat voetbal momenteel niet mogelijk is, nog nauwelijks sporten. Tennissen in de corona-crisis is wel mogelijk en daarom nodigde ik ze uit. En tja, kijk nou zelf om je heen... volgens mij heeft iedereen plezier.”

EIGEN RACKET Bij VRC bleek ook wat tennistalent rond te lopen. Toch waren zij het niet die het meest opvielen, maar de gedrevenheid van hoofdtrainer Jan Gaasbeek. De oefenmeester liet opnieuw zien een hekel te hebben aan verliezen, rende op elke bal en was soms over het hele sportpark te horen na een verloren of gewonnen punt.

Wat opviel was vooral het serveren van Erik van de Putte. De linksbuiten van VRC had daar -voorzichtig gezegd- soms wat moeite mee en dit tot grote hilariteit van zijn teamgenoten. Jurrien van der Horst en David Scholte daarentegen; zij lieten de aanwezigen zien hoe het spelletje gespeeld kán worden en wisten enkele mooie punten te scoren. ,,Maar”, zag Justin Kampert scherp. ,,Zij komen zelfs met hun eigen tennisracket hierheen...”

TOERNOOI ,,Dit smaakt zeker naar meer”, was Boers enthousiast, die alle aanwezigen ook voorzag van een broodje worst, een stuk fruit en voldoende drinken. ,,Het is jammer dat de verenigingen na afloop niet even in het clubhuis een drankje konden doen, maar goed...We mogen niet klagen. Ondanks alle maatregelen hebben we een fantastisch mooie dag gehad.”

Volgend weekend mogen DOVO, Panter en Veenendaal gebruik maken van het complex van Spitsbergen. ,,Als de clubs er ook enthousiast over zijn, is het misschien een idee om in de toekomst een groot toernooi te organiseren waarbij voetballers op de tennisbaan tegen elkaar strijden. Ik hoorde links en rechts al spelers elkaar uitdagen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 19 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28