Afbeelding
Teus Nieboer
COLUMN

Het verlanglijstje voor Sinterklaas

Corona

VEENENDAAL Terwijl de kindjes vandaag over het veld rennen bij diverse Sinterklaastoernooien, zit ik opnieuw een middag thuis. Ik kijk wat uit het raam om zo het lege WORD-document op mijn laptop te ontwijken. Er dwarrelen blaadjes van de bomen, terwijl ik zo verlang naar een doelpuntenregen op de Veenendaalse sportvelden. Hopelijk brengt Sinterklaas mij vanavond wél een glimlach op het gezicht, want mijn verlanglijstje liegt er niet om. 

Bovenaan staat een corona-vrije wereld, maar dat is tegen beter weten in. Dat gaat helaas niet gebeuren en ondanks dat de Goedheiligman een hoop kan, is dit ook voor hem (nog) een brug te ver. Nee, ik denk dat ik meer kans heb bij mijn tweede punt; een nieuw kunstgrasveld voor voetbalvereniging Panter. Zo’n biljartlaken waarop zij (periode)kampioen kunnen worden. 

Geloven in sprookjes doe ik allang niet meer, maar weet Sinterklaas veel. Panter naar de derde klasse, dat is toch mooi? Onder leiding van Gerard van de Pavert gebeuren daar leuke dingen en ondanks dat Bertho van Neerbos en ik niet altijd even goede vrienden zijn geweest, blijkt die beste man toch een goede gozer te zijn. Als Sinterklaas de kleinste voetbalvereniging even een kunstgrasveldje cadeau doet, dan heeft de trainer ook minder te klagen over de grote hoeveelheid blessures. Want zeg nou zelf; zelfs het paard van Sinterklaas loopt niet graag over het knollenveld van Panter. 

Op nummertje drie staat een nieuw bord waarop trainers een opstelling kunnen schrijven voor tijdens de wedstrijdbespreking. Deze moet Sinterklaasje dan al wel ingevuld hebben voordat ‘ie hem bij Scott Calderwood bezorgt. Ik zou anders écht niet weten hoe Noah Staal er anders op terecht komt. U weet wel, die ene middenvelder die zijn debuut mocht maken en ondanks duizenden complimentjes dit seizoen moest toekijken hoe spelers van betaald voetbalorganisaties wél de kans kregen. Oh, en Sinterklaasje... als je toch bezig bent: zet de namen van Tarik el Khoulati en Sam Schoeman er ook maar op. 

Ik ben misschien wat veeleisend, maar mijn verlanglijstje is nog lang niet af. SKF tafeltennis gun ik een set handboeien. Niet voor kinky spelletjes, maar om Brenda Vonk vast te ketenen aan de tafeltennistafel. Het coronavirus had haar ook te grazen genomen en in die periode zei ze dat ze mogelijk wilde stoppen met pingpongen. Nu doet het virus gekke dingen met de mens, maar dat het zulke uitwerkingen had? Nee, dat had ik niet verwacht. Dus Sinterklaas. Bind haar maar vast aan die tafel, want een SKF zonder Brenda Vonk is als 5 december zonder Sinterklaas. Moet je dus niet willen. 

Lang twijfelde ik of ik voor Guido Schreuder ook iets moest opschrijven. Fijne vent, die trainer van VZC. Hem gun ik wat meer tijd; vooral voor zichzelf. Nee, niet om nóg meer in zijn prive-zwembad te dobberen... maar wel om te bouwen aan VZC. Alleen hoe vraag je dat; ‘Sinterklaas, ik wil graag tijd’. Tja, gaat natuurlijk niet, maar het is wel het proberen waard. In het Valleibad gebeuren met hele beperkte middelen mooie dingen. De oefenmeester is -natuurlijk met anderen- keihard bezig het waterpoloteam weer op de kaart te zetten. Het moet echter bij hem allemaal snel, snel, snel. Dus Sint, geef die beste man wat tijd. 

Mollenvangers, die hebben ze bij GVVV nodig. Doe maar een stuk of vijf en lever die maar af bij Rob de Boer en Jochem Twisker. Het schijnt dat ze sinds de Berry Powel-soap het hele veld hebben omgespit om de mollen te zoeken. Wat blijkt; niets gevonden. Dus lieve Sinterklaasje, help deze twee mannen even. Ze hebben het al druk genoeg met het eerste elftal aan de praat te krijgen, dan kunnen zij zich echt niet bezighouden met randzaken. 

Wordt het lijstje wat te lang voor u, Sinterklaas? Niet klagen...Weet je wat pas lang is? De periode waarin Hugo Rijken aan het vechten is tegen het coronavirus. De speler van VCV is huisarts en helpt daarnaast ook nog eens mee in de corona-snelteststraat. Geef hem maar liefde. Zoveel als u heeft. Meer vraag ik niet. 

Tot slot wil ik iets voor alle sportliefhebbers in Veenendaal vragen; een tijdmachine. Eentje die ons een jaar verder in de tijd brengt. Een tijdperk zonder corona en waarin de broertjes Van den Berg (VRC) wél met elkaar in het veld kunnen samenspelen zonder ruzie te maken. Een periode waarin Tom Gesgarz (vv Veenendaal) zijn praatjes heeft waargemaakt en met de schaal (nee, niet zo eentje met daarop bittergarnituur) omhoog staat. Een machine die ervoor zorgt dat de dames van VCV verder kunnen gaan met de geweldige opmars die ze in hadden gezet. 

Ach... laat ook maar. Ik vraag wel erg veel van u, Sinterklaasje. Laat al die punten maar zitten, op eentje na. Hij staat zoals eerder gezegd bovenaan het lijstje. Fiks dit voor ons allemaal en we zijn de gelukkigste personen op aarde. 

Geschreven door Jeroen van der Veer

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 1 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 16 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 22 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) gisteren
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30