Afbeelding
Ted Walker

Zwembad De Vallei geniet van de mogelijkheden: ‘Kids nemen hun knuffeltje mee’

Overig

VEENENDAAL Blije gezichten, sportieve mensen in het bad en kinderen die hun zwemdiploma weer kunnen halen. Ja, bij Zwembad De Vallei zijn ze maar wat blij dat het weer mogelijk is om de deuren te openen en ze merken ook dat Veenendalers daar aan toe zijn. ,,Door de coronacrisis is het contact met onze klanten nog intensiever geworden. Dat is wel écht een positief punt.”

door Jeroen van der Veer

Wat was het een kleine ramp toen de deuren van het Valleibad twee weken lang gesloten bleven. Kids konden opeens niet afzwemmen of zwemles volgen, ouderen hadden geen zwemuurtje meer en jongeren konden zich niet uitleven tijdens het banenzwemmen. ,,Gelukkig ligt dat achter ons”, aldus Wilma van Kooten van Sportservice Veenendaal. ,,Sterker nog; van ons mag er wel weer meer mogelijk zijn. We tonen dagelijks aan dat we op een veilige manier werken.”

UITNODIGING Nu alle sporten vrijwel niet tot amper beoefend kunnen worden, merkt Van Kooten dat het in het zwembad drukker is dan normaal. Ondanks dat er maar dertig personen van boven de dertien jaar per keer in het bad kunnen, zijn er flink wat aanmeldingen. ,,Mensen zoeken toch een uitlaatklep. Wij werken met tijdsblokken en als de één vol is, gaan ze naar een ander. Op die manier leren mensen ook diverse onderdelen van aquasport kennen en dat is natuurlijk ook een mooie ontwikkeling.”

Zelf werkt Van Kooten als front office en zij beantwoordt dan ook veel vragen van bezorgde mensen. ,,Ik snap dat die er zijn, maar het is niet nodig. Alles is hier echt goed geregeld en we houden ons aan de opgelegde regels. Zwemmen is veilig, dus ik wil eigenlijk iedereen uitnodigen om eens langs te komen.”

BAND MET DE KLANTEN Dan moeten ze van te voren wel online reserveren via een speciaal ontworpen systeem. Deze vraagt soms om wat uitleg, maar Van Kooten geeft die graag. ,,We weten op deze manier wie er in ons bad is en in welk tijdsblok. Daarnaast kun je nu vanuit huis zien hoe druk het is en of er nog plaatsje is bij het onderdeel dat je graag beoefent. Heb je toch vragen? Wij beantwoorden die graag. Dat is dus ook iets wat ik mooi vind: je hebt door de coronacrisis veel meer persoonlijk contact en je kent de mensen inmiddels bij de voornaam. Dat zorgt voor een band en maakt het werken nóg leuker.”

AFZWEMMEN Een belangrijk onderdeel dat ook weer mogelijk is, is het afzwemmen. Weliswaar zonder ouders langs het bad, maar kinderen kunnen weer hun diploma bemachtigen. ,,Natuurlijk is het jammer dat ouders niet kunnen kijken, al werkt het voor de kids wel rustiger. Zij ervaren minder druk en/of prikkels en kunnen na afloop vol trots met hun diploma naar zijn of haar ouders rennen. Dat zijn momenten waarvan ik ook geniet.”

Omdat het afzwemmen nu toch iets anders is, heeft Sportservice Veenendaal een extraatje geregeld. Zo krijgen de kinderen een mooie foto mee en hebben ze in sommige gevallen de mogelijkheid hun knuffel mee naar het bad te nemen. ,,Als de tijd dit toelaat, kunnen ze die als toeschouwer op de tribune zetten en zijn die knuffels de toeschouwers tijdens het afzwemmen”, zegt Van Kooten met een grote glimlach. ,,Zoals je hoort gaat het hier goed en we kunnen niet wachten op nog beter nieuws van het kabinet. Want echt; zwemmen is en kan veilig.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 43 minuten geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 2 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 23 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51