Afbeelding
Team Veenendaal

Botic van de Zandschulp uitgeschakeld in Bratislava

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp is uitgeschakeld in het challenger toernooi van Bratislava. De Veenendaler, nummer 153 van de wereld, ging in drie sets onderuit tegen Mathias Bourgue uit Frankrijk. De nummer 217 van de wereld won met 6-7, 7-6, 1-6 van de Veenendaler.

De eerste set was een merkwaardige. Beide spelers hielden zonder al te grote problemen zes keer hun eigen servicegame en dus moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin ging het echter faliekant mis voor de Veenendaler. Van de Zandschulp maakte geen enkel punt en daardoor ging de tiebreak met 0-7 naar Bourgue en daarmee ook de eerste set (6-7).

Ook in de tweede set moest een tiebreak de beslissing brengen, al hadden beide spelers deze set wat meer moeite om hun servicebeurten te houden. Bourgue leverde als eerste zijn service in waardoor Van de Zandschulp op 2-0 kwam. Ook de volgende game van de Fransman ging met veel moeite, maar het lukte de Veenendaler niet om een van de twee breakpunten te verzilveren. En op 5-3 leverde Van de Zandschulp op zijn beurt zijn service in. Hij kwam nog terug van 0-40 naar deuce, maar de game ging toch naar Bourgue.

De tiebreak van de tweede set ging een stuk meer gelijk op dan die in de eerste set. Beide spelers bleven nu wel dicht bij elkaar en op 5-6 had Bourgue een matchpoint. Van de Zandschulp pakte echter op eigen service het punt, nam de leiding naar 7-6 en op de service van de Fransman sloeg hij toe om de tiebreak met 8-6 te winnen en daarmee de tweede set te pakken (7-6).

Zo gelijk opgaand als de eerste twee sets was het in het derde bedrijf niet meer. Van de Zandschulp verloor zijn eerste servicegame en keek daardoor even later tegen een 0-3 achterstand aan. Dat gat kreeg hij niet meer gedicht. Zijn tweede game hield hij nog wel nipt maar een servicegame later werd hij opnieuw gebroken. De derde set ging daardoor met 1-6 naar de Fransman.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 55 minuten geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 6 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 9 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) gisteren