Afbeelding
VZC

Verbaasde gezichten in zwembad De Vallei: ‘Ik denk dat Rutte geen zwemliefhebber is’

Corona

VEENENDAAL Net nu het leek dat de zwemmers weer op hun niveau waren, moeten ze weer twee weken wachten. Het bericht van premier Mark Rutte heeft er bij VZC dan ook flink ingehakt en de zwemmers begrijpen maar nauwelijks hoe het mogelijk is dat zij opnieuw zo hard geraakt worden en niet het zwembad in mogen.

door Jeroen van der Veer

Na negen weken zonder zwemmen konden ook de leden van VZC enkele weken terug weer uit de lockdown en werd de draad opgepakt. Oké, er mochten geen grote wedstrijden plaatsvinden... maar ondanks alle maatregelen werd er weer lekker gezwommen en waren er zelfs onderlinge wedstrijden. De motivatie zakte echter naar het nulpunt toen woensdag opeens het bericht kwam dat de zwembaden twee weken dicht moeten en die boodschap zag zwemcoach Harry Delno niet aankomen. 

GEEN VERSCHIL ,,Vorige keer werden de sportscholen gesloten en mochten wij blijven zwemmen omdat het gevaar minimaal was”, blikt de Veenendaler terug. ,,Nu is het andersom; de sportscholen blijven open en het zwembad moet dicht. Nou, sorry... maar dat kan ik niet rijmen.”

,,Ik denk dat Rutte geen zwemliefhebber is”, voegt hij daar snel aan toe. ,,Ik kan echt geen andere reden bedenken. Ja, oké... ze willen voorkomen dat mensen gaan reizen, maar of ze nou op het parkeerterrein linksaf naar de sportschool gaan of rechtsaf het zwembad in? Ik zie het verschil niet hoor.”

ONZEKERHEID En toch zit er niets anders op dan de maatregelen te accepteren. Weer twee weken zonder badwater en de geur van het chloor. Delno vindt het maar niets en heeft vooral te doen met de wedstrijdzwemmers. ,,We hadden de achterstand van ruim twee maanden niets doen eindelijk ingelopen en dan gebeurt ons dit. Natuurlijk staat gezondheid op één, maar de veiligheid was in zwembad De Vallei echt heel goed geregeld.”

,,Weet je”, vervolgt Delno zijn verhaal. ,,Als het bij deze twee weken blijft, is het misschien nog te overzien. Alleen die zekerheid heeft niemand en dat maakt het moeilijk. Als wij twee weken stilliggen, hebben we vier weken nodig om op niveau te komen. Een langere periode niets doen is dus voor ons bijna niet te doen.”

HARDLOPEN Om de zwemmers toch nog een beetje in vorm te houden, zullen zij ‘landtrainingen’ volgen. Dat zijn oefeningen zoals krachttraining, hardlopen en cardio. Ook Delno doet daaraan mee, zegt hij. ,,In de eerste lockdown ben ik begonnen met hardlopen. Ik vond het in het begin niets aan, maar inmiddels wel. Doordat zwemmen nu wegvalt, heb ik daar weer tijd voor. Twee keer vijftien kilometer in de week probeer ik te lopen. Tja, je moet toch fit blijven hé....?”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 5 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 12 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 13 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45