Afbeelding
Pixabay

Dit doen sporters nu op zaterdag: ‘Vooral voorkomen dat ik in de Intratuin terecht kom’

Corona

VEENENDAAL Nu al het sport voor personen van 18 jaar en ouder door de ‘de tweede golf’ stil ligt, is de heilige zaterdag opeens anders dan normaal. Geen korfbal-, volleybal of voetbalwedstrijd, maar bijvoorbeeld een spelletjesmiddag aan de eetkamertafel of een bezoek aan een meubelboulevard. 

door Jeroen van der Veer

,,Ik probeer allemaal activiteiten te verzinnen om niet met mijn vriendin in de Intratuin terecht te komen”, lacht De Merino’s-middenvelder Joop de Bruin, die wel drie keer in het week het bos bezoekt: ,,Een beetje bomen knuffelen. Dat is bijna het enige wat nog mag, haha. Nee, zonder gekheid. Ik sport drie keer in de week en zoek daarvoor dan het bos op. Daarnaast doe ik wat in en rondom het huis. Klusjes waar ik normaal makkelijk onderuit kon komen, moeten nu toch gebeuren. Het excuus dat je moet voetballen is niet meer geldig.”

‘NETFLIX WORD JE SNEL ZAT’ Voor SKF-speelster Brenda Vonk ligt dat anders. Zij heeft tijdens de eerste lockdown haar huis al opgeknapt en is in een zwart gat terecht gekomen. ,,Zo voelt het echt”, aldus de tafeltennisser. ,,Ik vind deze situatie lastig. Je kan helemaal niets. Ik ben iemand die gezelligheid nodig heeft, maar ik kan ook al geen borreltje in de kroeg halen.”
Tja, wat doe je dan? Het is een vraag die Vonk ook lastig kan beantwoorden: ,,Ik ben geen vrouw die het leuk vindt om te winkelen, dus dat valt ook af. Soms start ik Netflix, maar dat ben ik ook snel zat. Dat hangen is niets voor mij. Ik wil sporten en mis SKF. De mensen, het babbeltje en de sport...”

HELPENDE HAND BIEDEN Datzelfde gevoel heeft Marjolijn van Haarlem. De volleybalster was na drie jaar blessureleed weer fit en nu zorgt corona ervoor dat zij thuis moet blijven. Het liefst was ze met de dames van VCV in de hal actief gebleven, maar de gedeeltelijke lockdown maakt dit onmogelijk. ,,Tijdens mijn revalidatie vond ik de zaterdagen het lastigst. Ik kon maar moeilijk een invulling vinden voor ‘de sportdag’. Datzelfde heb ik nu... ik mis het volleybal en de wedstrijdspanning.”

Om de tijd op te vullen, klimt Van Haarlem op de fiets en gaat ze een groot stuk mountainbiken. ,,Je moet toch bezig blijven, hé? Daarnaast is mijn vriend aan het klussen... ik ben bang dat ik er niet onderuit kom om hem hierbij te helpen.”
Zelf hoopt ze dit kalenderjaar nog actief te kunnen zijn in Sporthal West, maar ze vreest het ergste. ,,We zaten in een lekkere flow, maar die wordt nu onderbroken. Het is niet anders, al is het natuurlijk wel jammer. Ik ben bang dat we dit jaar niet meer in actie kunnen komen. Hopelijk kunnen we straks, als alles weer een beetje normaal is, wel de competitie afmaken. Het ging net zo lekker!”

EERDER AAN HET BIER De beslissing om alle het sporten te stoppen, kan Joop de Bruin niet begrijpen: ,,Juist nu lijkt mij dit belangrijk voor de gezondheid; zeker in de buitenlucht. Afijn, we moeten het accepteren en creatief zijn met de invulling van de sportloze zaterdagmiddagen. Ik ben een creatieve middenvelder hé, dus dat komt wel goed... we gaan zo risken.”
,,Het enige voordeel is dat er nu eerder op de zaterdag een biertje gepakt kan worden”, lacht Jeroen Westenbrink van VZC. ,,We spelen vaak ‘s avonds, waardoor je pas laat op de avond een drankje kan pakken. Dat is nu natuurlijk anders.” Toch had de waterpolo-speler veel liever gehad dat hij in het water kon liggen. Want die zaterdag, ja...die is ook voor Westenbrink heilig. ,,Daarvoor ben ik deze sport gaan doen; voor de wedstrijddagen. Je staat op zo’n zaterdag toch anders op. Normaal ben je al een beetje bezig met de tegenstander en dat is nu niet nodig.”

TRAINEN Om fit te blijven rent de ervaren kracht van VZC wat hard en duikt hij de gym in. ,,We waren net twee competitiewedstrijden onderweg en het ligt alweer stil. Ik ben oprecht benieuwd wanneer we weer mogen. Gelukkig kunnen wij drie keer in de week blijven trainen, al mag je geen duels aangaan en blijft het enkel en alleen bij zwemmen. Mijn minst favoriete onderdeel. En tja, verder? Ik ontspan nu lekker op de zaterdag, zoek wat bekenden -op veilige afstand- op en hoop maar dat snel alles weer normaal is.”

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 11 minuten geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 13 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 19 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 22 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32