Afbeelding
Veense Hart Ladies

Veense Hart Ladies lopen 2900 euro bij elkaar voor Hartstichting

Overig

VEENENDAAL Normaal lopen De Veense Hart Ladies de 11strandentocht om geld in te zamelen voor de Hartstichting. Die wandeling op het strand ging dit jaar niet door, maar gewandeld werd er wel. Gewoon, in en om Veenendaal. Daarbij hebben de dames al zo’n 2900 euro opgehaald.

In totaal 35 dames hadden zich aangemeld om mee te wandelen, afgelopen zaterdag was het zover. Wethouder Martijn Beek gaf digitaal het startschot waarna de wandelaars vanuit het Stadspark op pad gingen. Bij Kwintelooijen werd de groep gesplitst in een groep die de 11 kilometer ging lopen en een groep die de 20 kilometer ging lopen. Onderweg werden de wandelaars verrast door diverse sponsoren die bijvoorbeeld zorgden voor een lunch, fruit en bloemen.

Aan het eind van de wandeltocht stond de teller op ruim 2500 euro maar de dagen daarna is het bedrag nog iets verder opgelopen. Dinsdagochtend stond de teller op 2899,09 euro. Het bedrag is volledig bestemd voor de Hartstichting.

De Hartstocht is een initiatief van de Hartstichting. Het doel: een gezond hart voor iedereen. Want je hart laat je groeien, liefhebben, leven. Veel van de coronapatienten die ernstig ziek worden of overlijden hebben hartproblemen of een hoge bloeddruk. Zelfs bij gezonde mensen kan het virus hartklachten veroorzaken. Er is nog maar weinig bekend over het gevaar van corona voor hart- en bloedvaten. Daarom is er meer kennis nodig. Met de opbrengst wordt het corona-hartenonderzoek ondersteund en dat helpt een betere behandeling mogelijk te maken. 

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 22 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28