Goené in de prijzen op NK: ‘Trots op mijn derde plek’

Overig

VEENENDAAL Op het NK triatlon is het Victor Goené gelukt een bronzen plak mee naar huis te nemen. De Veenendaler behaalde dit resultaat zondagmiddag.

door Jeroen van der Veer

,,De wedstrijd ging super goed”, aldus de prijzenpakker. ,,Met zwemmen was ik als tweede uit het water en tijdens het fietsen liet ik mij afzakken om energie te sparen. Met nog drie kilometer fietsen pakten we de koploper en gingen we met acht man de wissel in.”

Hij pakte vervolgens tijdens het hardlopen weer de tweede plek en 2,5 kilometer lang liep Goené met een ander vooruit. ,,Toen werden we ingehaald door de kampioen van vorig jaar. Ik liep weg en kwam op het einde nog dicht bij nummer 2, maar zijn eindsprint was sterker. Trots op mijn derde plek in een sterk veld.”

In dezelfde klasse, mannen onder 23 jaar, kwam nog een Veenendaler uit: Thom Delno. Hij deed echter niet mee om de podiumplaatsen. Delno finishte uiteindelijk als 18e. Bij de jongens onder 19 jaar stond Lucas Goené aan de start. De jongere broer van Victor werd in Roermond vijfde.

Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 5 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 10 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28