Afbeelding
VTC

Veel winstpartijen en beetje ‘corona-wennen’ op eerste speeldag bij VTC

Tennis

VEENENDAAL De tennissers van VTC zijn vorig weekend begonnen aan hun competitie. Dat ging grotendeels gepaard met winstpartijen, maar de speeldagen stonden ook een beetje in het teken van wennen aan ‘het nieuwe normaal’ van tegenwoordig.

,,Het was natuurlijk even spannend hoe die eerste dagen zouden verlopen in verband met corona”, legt competitieleider Ans van Ojik van VTC uit. ,,’s Middags hadden vrijwilligers het hele park coronaproof en de padelbanen speelklaar gemaakt, dus dat was helemaal top. De teams werden geïnformeerd, overal werden flesjes desinfecterende gel en doekjes gelegd om de banken, tafels en scoreborden schoon te maken en afstand houden natuurlijk. En dat ging allemaal heel goed.”

SCHEEPSHOORN En, voor de spelers niet minder belangrijk, de tennisbanen lagen er zoals het hoort perfect bij. En dus was het tijd voor actie, op vrijdag om te beginnen. ,,Op vrijdag spelen de teams jammer genoeg maar een uur, dat is beslist door de KNLTB”, legt Van Ojik uit. ,,Maar dat mocht de pret niet drukken, iedereen was blij dat ze weer konden beginnen aan de competitie. En als het uur om was blies ik op een oude scheepshoorn wat natuurlijk lachwekkend werkte.” 

Het competitieweekend begon op vrijdag met padelwedstrijden. VTC 1 trad daarin aan tegen Maarn. Het team met captain Anouke van Ojik-Visser verloor de eerste wedstrijd met 0-4. Daarbij was het in een partij erg spannend maar in de overige partijen was Maarn duidelijk te sterk voor de Veenendalers. Het eerste padelteam op zaterdag won met 1-3 van De Doordraaiers 2.

TOPKLASSE Het eerste herenteam speelde in de topklasse tegen Kerschoten. Twee sterkte teams met spannende partijen, onder meer die van kopman Stijn Janssen. Hij won de eerste set en verloor de tweede en moest in de derde set vol aan de bak, maar hij wist de wedstrijd toch nog te winnen. VTC won deze wedstrijd uiteindelijk met 5-1.

In het herendubbel speelden VTC 1 en VTC 2 tegen elkaar. Op voorhand was bij de Veenendaalse club het idee dat dit wel eens een spannende wedstrijd kon worden, maar dat bleek niet het geval. VTC 1 wist de jongere clubgenoten met duidelijke cijfers te kloppen: 4-0.

DERBY Het eerste zondagteam van VTC speelde een derby tegen ETC uit Ede. Het team van Mike Schouman won afgetekend met 6-0, al was er in twee partijen wel een derde set nodig om een winnaar te bepalen.

De dames van VTC trapten het seizoen af tegen Flehite 3. De Veenendaalsen, met teamcaptain Eline Segers, lieten weinig heel van de bezoekers. Zonder setverlies ging de winst naar VTC: 6-0.

UITSLAGEN EERSTE SPEELRONDE

VTC Padel vrij - Maarn: 0-4
De Doordraaiers 2 - VTC Padel zat: 1-3
VTC Dames 1 - Flehite 3: 6-0
VTC Heren 1 - Kerschoten: 5-1
VTC Heren dubbel 1 - VTC Heren dubbel 2: 4-0
VTC Heren zondag 1 - ETC: 6-0

PROGRAMMA TWEEDE SPEELRONDE

Vrijdag 18 september
SC Houten - VTC Padel vrij, 19.30

Zaterdag 19 september
VTC Padel zat - Keltenwoud, 10.00
Beekhuizen 2 - VTC Dames 1, 14.00
ALTB - VTC Heren 1, 13.00
VTC Heren dubbel 1 - ‘t Schilt, 13.00

Zondag 20 september
Tepci - VTC Heren zondag 1, 13.30

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 1 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02