Afbeelding
Gerard van Manen

Veenendaler gaat 16.000 meter afzien voor HandicapNL

Overig

VEENENDAAL Hij liep al eens een halve marathon voor Kika, maar de volgende uitdaging voor Gerard van Manen is naar eigen zeggen nog extremer: zestien kilometer afzien op een hindernisbaan. Uiteraard wel voor het goede doel: HandicapNL.

,,Op zaterdag 26 september ga ik met mijn buddy 16.000 meter afzien. We gaan de strijd aan met een hindernisbaan van 16 km. Mud Masters is een hindernisbaan die is ontworpen door mensen met een achtergrond bij het Korps Mariniers. Met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor HandicapNL.”

Van Manen is bepaald geen sportleek. ,,Zelf ben ik actief met fitness en hardlopen. Vooral gericht op korte afstanden met als favoriet 5.000 meter. Maar het is een hele stap van 5.000 meter hardlopen naar 16.000 meter strijden en afzien.”

,,Waarom doe ik dit? Zodat alle Nederlanders met een handicap, die door pech en tegenslagen nét dat duwtje in hun rug nodig hebben, een normaler leven te kunnen leiden”, legt Van Manen uit.

De Veenendaler zoekt sponsoren en donateurs om hem te steunen in zijn project. Kijk hier voor meer informatie.

Over HandicapNL: In Nederland leven ruim twee miljoen mensen met een handicap. Men denkt vaak dat de overheid het allemaal wel regelt voor deze doelgroep. Helaas is dit niet het geval en verliezen zij meer levenskwaliteit dan nodig. Zoals leuke vrienden, een uitdagende baan en de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. HandicapNL vindt dit onacceptabel en stopt niet voordat iedereen met een handicap een normaal, waardevol dagelijks leven leidt. Meer informatie op handicap.nl

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 6 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 11 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 15 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23