Afbeelding
Gerard van Manen

Veenendaler gaat 16.000 meter afzien voor HandicapNL

Overig

VEENENDAAL Hij liep al eens een halve marathon voor Kika, maar de volgende uitdaging voor Gerard van Manen is naar eigen zeggen nog extremer: zestien kilometer afzien op een hindernisbaan. Uiteraard wel voor het goede doel: HandicapNL.

,,Op zaterdag 26 september ga ik met mijn buddy 16.000 meter afzien. We gaan de strijd aan met een hindernisbaan van 16 km. Mud Masters is een hindernisbaan die is ontworpen door mensen met een achtergrond bij het Korps Mariniers. Met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor HandicapNL.”

Van Manen is bepaald geen sportleek. ,,Zelf ben ik actief met fitness en hardlopen. Vooral gericht op korte afstanden met als favoriet 5.000 meter. Maar het is een hele stap van 5.000 meter hardlopen naar 16.000 meter strijden en afzien.”

,,Waarom doe ik dit? Zodat alle Nederlanders met een handicap, die door pech en tegenslagen nét dat duwtje in hun rug nodig hebben, een normaler leven te kunnen leiden”, legt Van Manen uit.

De Veenendaler zoekt sponsoren en donateurs om hem te steunen in zijn project. Kijk hier voor meer informatie.

Over HandicapNL: In Nederland leven ruim twee miljoen mensen met een handicap. Men denkt vaak dat de overheid het allemaal wel regelt voor deze doelgroep. Helaas is dit niet het geval en verliezen zij meer levenskwaliteit dan nodig. Zoals leuke vrienden, een uitdagende baan en de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. HandicapNL vindt dit onacceptabel en stopt niet voordat iedereen met een handicap een normaal, waardevol dagelijks leven leidt. Meer informatie op handicap.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 2 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 5 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 7 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 7 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend 23 uur geleden
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00