Archieffoto
Archieffoto @tedxmedia

Korfballers walsen over KVW heen: ‘De tien minuten na rust waren waanzinnig goed’

Korfbal

VEENENDAAL SKF is gister het zaalseizoen magistraal begonnen. In het Groningse Westerkwartier lieten ze geen spaan heel van KVW. Het werd 17-30 door doelpunten van Mikki Olthof (9), Famke de Jong en Carly Matser (beiden 5), Thijs van Ginkel (4), Rachel ten Ham en Björn (Beiden 3) en Annely Flier (1).

De korfballers kwamen op achterstand en vanaf de 3-1 kregen de Veenendalers vleugels, waardoor ze de rust in gingen met een 11-16 voorsprong. In de tweede helft hield SKF zich niet in en liep het team al snel uit naar 11-23. Coach Johan van Beek is meer dan tevreden. 

‘WAANZINNIG GOED’

,,Het werd een minuut voor rust nog wel 11-11, al was dat hun laatste opleving en hebben wij daarna gas gegeven. De tien minuten na rust waren waanzinnig goed; de ploeg speelde met plezier en vertrouwen en dan zie je wat dat voor resultaat kan opleveren. Deze hele mooie uitslag is een bevestiging van hoe we de afgelopen periode bezig zijn. We zitten al vrij lang in een positieve flow met een hele goede sfeer en dat resulteert in goed spel en mooie resultaten. 

LIJN DOORZETTEN

Door de overwinning staan de Veenendalers bovenaan de ranglijst, zij het dat er pas één wedstrijd is gespeeld. Volgende week komt de nummer twee, Amicitia op bezoek. ,,Ik ga hun beelden bekijken om ons zo goed mogelijk voor te bereiden, ik weet dat ze een hard werkende ploeg zijn maar we willen deze lijn doorzetten. Op naar nog meer mooie wedstrijden in de zaal.’’

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 6 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 23 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 27 nov., 17:09
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55