Archieffoto
Archieffoto Guido de Boer

Magistraal SKF klaart klus in eerste helft; ‘Dit is hoe je het wilt zien’

Korfbal

VEENENDAAL In de vierde wedstrijd van het seizoen hebben de korfballers van SKF een ruime overwinning geboekt. Na het gelijkspel vorige week tegen De Meeuwen is er gister met 13-20 gewonnen bij Dindoa. De SKF-doelpuntenmakers waren Thijs van Ginkel en Mathijs van Vessem (beiden 4), Björn Hubers, Matthias ten Brinke en Famke de Jong (allen 3), Rachel ten Ham (2) en Mikki Olthof (1).

De beginfase in Ermelo was tot de 5-5 nog gelijkopgaand, al zag coach Johan van Beek dat zijn ploeg de wedstrijd al snel naar zich toe trok. ,,Onze eerste drie aanvallen waren direct een doelpunt, waardoor je goed aan de wedstrijd begint. De tegenstander hield het nog aardig bij maar we zaten er lekker in en dat zag je vervolgens aan het scoreverloop.’’

‘DE JUISTE’ DINGEN

Vanaf de gelijke stand scoorde SKF nogmaals drie doelpunten achter elkaar waardoor het team uitliep naar 6-8 en vervolgens naar 6-12 bij rust. Het stemde de coach tot tevredenheid om te zien dat de spelers ‘de juiste’ dingen deden op het veld. ,,We hadden de wedstrijd volledig in controle en dat kwam mede doordat we geduldig speelden, met lange aanvallen, en tactisch de juiste keuzes maakten. In de vorige wedstrijden tegen hen kregen we 25 goals tegen, en mede door twee van hun spelers uit te schakelen haalden we de angel uit hun spel. We konden de wedstrijd rustig uitspelen en dat is ook wel eens prettig als je meerdere spannende wedstrijden achter de rug hebt’’, aldus van Beek, die ook tevreden is over de wijze waarop er doelpunten werden gemaakt. 

,,Je kan met het vertoonde spel en het resultaat alleen maar erg tevreden zijn, ook als je kijkt naar het aantal doelpuntenmakers en hoe er over veel schijven wordt gespeeld. Ja, dat is precies wat we willen, al is er natuurlijk altijd nog ruimte voor verbetering. Maar we genieten nu nog even na van deze mooie overwinning’’, sluit van Beek lachend af. 

Op 7 oktober speelt SKF de volgende wedstrijd, thuis tegen De Meeuwen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 1 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 4 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 21 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 23 uur geleden
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55