Afbeelding
SKF

Recordaantal teams doet mee aan SKF HatchTech Schoolkorfbaltoernooi

Korfbal

VEENENDAAL Op woensdag en donderdag 24 en 25 mei wordt het SKF HatchTech Schoolkorfbaltoernooi weer gespeeld. In tegenstelling tot eerdere jaren is er dit jaar geen finalezaterdag, alle toernooien worden volledig op woensdag en donderdag gespeeld. Met een recordaantal teams: bijna 200 teams (50 meer dan vorig jaar) hebben zich aangemeld.

Op woensdag wordt het toernooi gestart met de ‘Giga Kangoeroedag’ voor kinderen uit groep 1 en 2. ‘Kangoeroes’ zijn bij de korfbalbond aankomende korfballertjes, die spelenderwijs kennis maken met korfbal. Maar liefst 300 kinderen doen mee aan deze middag door een spelletjescircuit te doorlopen. 

TOERNOOIEN

Het feitelijke SKF HatchTech Schoolkorfbaltoernooi begint woensdag om 14.45 uur met de toernooien voor de groepen 3 en 4, waarna vanaf 17.15 uur (tot ongeveer 20.45 uur) het toernooi voor de groepen 5 en 6 gespeeld wordt. Door het enorme aantal deelnemers in deze leeftijdscategorie, was er geen ruimte in het schema om kruisfinales en finales te spelen. Alle poulewinnaars worden dus toernooiwinnaars in deze categorieën.  

AANMOEDIGEN

Op donderdag 25 mei spelen de groepen 7 en 8 hun voorrondes vanaf 17.30 tot ongeveer 20.15 uur. Direct aansluitend vinden de halve finales en finales plaats. Publiek is van harte welkom om de enthousiaste teams aan te moedigen. Gezien de verwachte drukte is het aan te raden zoveel mogelijk op de fiets te komen. Het toernooi vindt plaats op Sportpark De Groene Velden aan de Wageningselaan.

advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 2 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 4 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 8 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18