Archieffoto
Archieffoto @tedxmedia

SKF scoort te weinig en kijkt naar volgende week: ‘Met ons publiek erachter voor een winstpartij zorgen’

Korfbal

VEENENDAAL SKF heeft gisteravond in haar eerste zaalcompetitiewedstrijd met 19-17 verloren van Wit Blauw uit Kampen. De SKF-doelpunten werden gemaakt door Yorn van Kleij (6), Micha Batenburg (5), Famke de Jong (1), Rachel ten Ham (1), Linda Tertoogen (1), Bastian van Essen (1), Annely Flier (1) en Matthias ten Brinke (1).

Door Job Boers

In een gelijkopgaande wedstrijd was het stuivertje wisselen voor wie op voorsprong kwam. Een teleurgesteld gevoel overheerste bij SKF, waar coach Wouter van Steenbergen vooral extra doelpunten miste. ,,Het was vandaag ‘net niet’ in de afronding. We misten teveel kansen en daardoor verloren we de wedstrijd. Met alle opgelegde kansen hadden we tussen de 20 en 25 doelpunten moeten maken’’, aldus de coach, die zijn ploeg in de eerste helft wel goed zag verdedigen.

GOEDE TRAININGWEEK Na de overtuigende oefenzege vorige week, volgde er volgens de coach een goede trainingsweek. ,,Na de goede oefenpot zagen we tijdens de trainingen een hoog baltempo en goede goals, waardoor we met veel vertrouwen naar Amsterdam gingen. Het is dan teleurstellend wat we gister hebben laten zien’’, geeft van Steenbergen aan.

Na een 2-0 achterstand kwam SKF terug op 3-5, waarna de Veenendalers goed bleven verdedigen. Bij rust stond het 6-7 voor SKF en dat was onbegrijpelijk voor de coach. ,,Dat je er maar zes tegen krijgt, betekent dat we verdedigend goed stonden in de eerste helft. Aanvallend maakten we verkeerde keuzes in de passing en in de afronding waardoor we niet uitliepen. Was dat wel gebeurd, dan speel je de tweede helft ook met meer rust en vertrouwen.’’

PLICHTMATIGE TWEEDE HELFT Ook in de tweede helft ging het gelijk op en tot 17-17 was het erg spannend. Ondanks de aanvallende omzettingen zag de coach zijn ploeg het aanvallend niet beter doen. Er volgden meer goals dan in de eerste helft, al was dat niet het medicijn om de wedstrijd te winnen. ,,Ja, we hebben meer goals gemaakt, maar het koste veel moeite om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Het spel was weinig sprankelend en het voelde plichtmatig aan. Daarbij misten we twee strafworpen en verloren we verdedigend de controle waardoor we uiteindelijk verloren’’, geeft de coach aan

Van Steenbergen zag dat zijn ploeg andere dingen in het veld deed dan waarop getraind was. Hij is dan ook voornamelijk tevreden over de voorbereiding van zijn team. ,,Het was gister onder ons niveau, zeker gezien wat we eerder hebben laten zien in oefenwedstrijden en trainingen. Als je het niet laat zien als het om de knikkers gaat, dan overheerst de teleurstelling.’’

Volgende week zaterdag neemt SKF het om 19.30 uur in de eigen SKF-hal op tegen Dindoa uit Ermelo, waar op het veld met 15-14 van werd gewonnen. ,,We kunnen daar vertrouwen uithalen maar eerst gaan we gister goed analyseren, gericht trainen en zaterdag met het publiek erachter voor een winstpartij zorgen.’’

Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 18 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 23 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28