Archieffoto
Archieffoto @tedxmedia

Tromgeroffel, plezier en discipline: ‘Onze potentie komt er steeds beter uit’

Korfbal

VEENENDAAL Na de verloren eerste oefenwedstrijd in de zaal vorige week tegen GKV Gorinchem, hebben de SKF korfballers gister een uitstekende generale gehad tegen hoofdklasser Odik. Met een 14-10 ruststand, werd er overtuigend met 21-19 gewonnen. De SKF doelpunten werden gemaakt door Bastian van Essen (8), Rachel ten Ham (4), Annely Flier (3), Matthias ten Brinke (2), Yorn van Kleij (2), Famke de Jong (1) en Micha Batenburg (1).

Door Job Boers

Coach Richard Adriaans noemt het een wedstrijd waarin voortgebouwd is op wat het hele seizoen al van belang is voor de jonge ploeg. Spelen vanuit geloof, plezier en vanuit de afspraken. ,,We spelen in verschillende fases heel leuk en daar tanken we vertrouwen uit’’, aldus de coach die zag dat er weer winst is behaald in het mentale opzicht.

HET SKF AVONDJE Met het zaalseizoen in aantocht en met een professionele livestream upgrade heeft SKF goede voorbereidingen getroffen voor een succesvol seizoen. Vorig jaar zaten de tribunes volledig vol, een mooie voorbode voor het komende zaalseizoen en het ‘SKF avondje’ begon gister de eerste vormen te krijgen. Er was een goed gevulde zaal en de sfeer zorgde voor blije gezichten waarbij de korfballers naar de overwinning werden gejuicht. ,,Alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuke avond, voorafgaand speelde het tweede een mooie pot en de jeugd zorgde met tromgeroffel voor een goede sfeer’’, vertelt Adriaans die vorige week aangaf dat de vastigheden steeds meer erin kwamen bij zijn jonge en talentvolle team.

NOOIT IN DE PROBLEMEN GEKOMEN In de wedstrijd die onder leiding stond van voormalig topscheidsrechter van KNKV en Rhenenaar Berthold Komduur zag dat zijn team gelijk op ging tegen Odik. ,,Tot 9-9 was het stuivertje wisselen, daarna konden we het verschil maken en met vier doelpunten uitlopen tot 14-10 wat ook de ruststand was om vervolgens tot 17-13 ook echt te laten zien hoe leuk we konden korfballen. Dat het vervolgens vanaf 17-15 bij twee doelpunten verschil blijft, doet niets onder aan het goede gevoel. We zijn nooit in gevaar geweest maar waren alleen niet in machte om verder uit te lopen.’’

PLEZIER BRENGT RESULTAAT Adriaans heeft eerder ookal benoemd dat zijn ploeg in opbouw is en dat ze de kwaliteiten op de juiste manier moeten benutten. Hij geeft na de wedstrijd van gister ook weer aan dat de korfballers zich goed moeten houden aan de technische afspraken tussen verdediging en aanval. ,,Als we de discipline kunnen opbrengen om vanuit de afspraken te spelen én daarbij het plezier hebben in het spelletje, dan kunnen we mooie dingen laten zien. Het gaat erom dat we de koppies erbij houden want er zit zoveel potentie in de groep en als ze samen op een leuke manier spelen dan volgt het resultaat, daar ben ik van overtuigd’’, aldus de coach die zag dat Matthias ten Brinke en Micha Batenburg erg goed speelden tegen de goede Odik spitsen.

De korfballers beginnen volgende week het zaalseizoen in de overgangsklasse, thuis tegen Wit-Blauw uit Kampen. Adriaanse heeft vertrouwen in een goede pot. ,,Als we deze lijn doortrekken met het fanatisme en de onbevangenheid die we uitstralen, dan hoeven we voor niemand bang te zijn. Het geloof van de spelers groeit en dat is de winst ook van vandaag; de koppen zijn goed blijven staan en we staan op voor elkaar. Als we dat het hele seizoen volhouden, dan kunnen er mooie dingen gebeuren’’, sluit Adriaans af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 15 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 17 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 18 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden