Archieffoto
Archieffoto Guido de Boer

SKF wint op karakter: ‘Ik ben trots op het team, dat ze dit voor elkaar hebben gekregen’

Korfbal

VEENENDAAL De SKF-korfballers mochten het vandaag thuis opnemen tegen Dindoa en wonnen de wedstrijd met 15-14. Na de midweekse overwinning tegen het Duitse nationale team én de overtuigende overwinning vorige week tegen Tweemaal Zes, ging de ploeg van coach Wouter van Steenbergen met een goed gevoel de wedstrijd in.

door Job Boers

De SKF-doelpunten werden gemaakt door: Yorn van Kleij (5), Matthias ten Brinke (2), Bastian van Essen (2), Famke de Jong (1), Annely Flier (1), Rachel ten Ham (1), Alain ter Horst (1), Cynthia van Kempen (1) en Linda Tertoogen (1). 

Volgens van Steenbergen was het een bijzondere wedstrijd. ,,Dindoa begon erg goed aan de wedstrijd en de eerste twee ballen waren gelijk raak, terwijl bij ons een doelpunt werd afgekeurd. Ze waren erg scherp in het eerste kwartier en daarna zakte het weg voor ze en kwamen wij in ons spel. Het was geen goede wedstrijd van beide teams, maar wij lieten karakter zien en daar ben ik erg blij mee’’, aldus de coach die zag dat Yorn van Kleij een belangrijke rol speelde vandaag.

WISSELS De korfballers wisselden de maximale toegestane acht keer en dat was met een reden. ,,We hebben Yorn eruit gehaald als hij moest verdedigen en zodra zijn vak weer moest aanvallen, kwam ging hij er weer in. Dat pakte onwijs goed uit, aangezien Yorn een aantal goals achter elkaar maakte. Uiteindelijk werden wij beter van onze wissels, zo speelde Cynthia van Kempen erg goed. Zij kwam erin voor Rachel ten Ham.’’

SKF ging met 6-9 de rust in en scoorde in de tweede helft drie goals achter elkaar. Het bleef tot de slotminuten spannend en SKF heeft de gehele wedstrijd niet voor gestaan, tot het einde. ,,Het is een Cruijffiaanse uitspraak maar het is wel echt zo: je hoeft maar één keer voor te staan en dat moet je op het juiste moment doen - en dat deden we’’, geeft Van Steenbergen aan.

Van Steenbergen sluit af met een groot compliment aan zijn team. ,,Ik heb vandaag een ploeg gezien die voor elkaar gevochten heeft en strijdlust heeft laten zien. Ik ben trots op het team, dat ze dit voor elkaar hebben gekregen. Dat geeft een goed gevoel en dat zag je na de wedstrijd ook bij de spelers die hun blijdschap lieten zien.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 17 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 20 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren