Archieffoto SKF
Archieffoto SKF Guido de Boer

Overtuigend SKF overklast Tweemaal Zes: ‘De uitslag geeft de krachtsverhouding niet goed weer’

Korfbal

VEENENDAAL SKF heeft vandaag de thuiswedstrijd tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk met 17-14 gewonnen. De korfballers kwamen met 4-0 voor, gingen de rust in met een 10-6 stand en liepen in de tweede helft uit naar een riante voorsprong. De SKF-doelpunten werden gemaakt door Yorn van Kleij (5), Bastian van Essen (3), Rachel ten Ham (3), Micha Batenburg (2), Annely Flier (1), Matthias ten Brinke (1), Linda Tertoogen (1) en Mathijs van Vessem (1).

door Job Boers

SKF-coach Wouter van Steenbergen was tevreden met het resultaat. ,,Het is goed om te zien dat de mentaliteit goed was na het midweekse verlies en we speelden vandaag erg overtuigend’’, aldus de oefenmeester.

DOMINANT SKF Van Steenbergen zag dat zijn ploeg de gehele wedstrijd 106 kansen creëerde tegenover 74 van Tweemaal Zes, een terechte overwinning dus. ,,We starten goed en komen snel met 4-0 voor en dat was erg belangrijk omdat je dan net iets vrijer gaat spelen. De spelers hebben door het dominante veldspel van vandaag, een goede reactie gegeven op het verlies van afgelopen week. Gezien de kansen die we hebben gehad, geeft de uitslag, de krachtsverhouding niet eens goed weer’’, aldus de tevreden coach.

VERBETEREN IN AFRONDEN De korfballers van SKF laten dit seizoen hele goede fases in wedstrijden zien waardoor het laat zien veel potentie te hebben. Ondanks het goede spel ziet Van Steenbergen dat het op sommige momenten nóg beter kan. ,,Tweemaal Zes had vandaag lange en trage aanvallen waardoor wij in ons eigen aanvalsspel niet altijd de juiste keuzes maakten. We hebben het er over gehad in de rust en daarna schakelen we goed, gaat het tempo omhoog en betrekken we iedereen in het aanvalsvak. Dat we onszelf moeten ontwikkelen in de afronding is bekend maar ik ben tevreden met de gang van zaken van vandaag. We hebben hard gewerkt, gevochten voor elkaar en laten zien dat we weerbaar zijn’’, geeft de realistische Van Steenbergen aan.

Aanstaande zaterdag staat voor SKF de strijd om plek drie op het programma. Dindoa uit Ermelo, dat evenveel punten heeft als de Veenendaalse korfballers, komt op bezoek in Veenendaal. De winnaar zal aanhaken bij koplopers Die Haghe en KVS.

Midweeks spelen SKF 1 en SKF 2 tegen de selectie van het Duitse nationale team. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 17 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 20 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren