Archieffoto SKF 1
Archieffoto SKF 1 Job Boers

Korfballers SKF verliezen maar zetten kleine stapjes vooruit

Korfbal

VEENENDAAL SKF heeft gisteravond uit in Putten met 22-19 verloren van De Meeuwen. Nadat beide teams vorig jaar tegen elkaar streden voor promotie naar de hoofdklasse in de zaal, speelden de teams een leerzame wedstrijd op het veld. SKF kwam met 0-4 voor, ging de rust in met een 10-10 stand en verloor uiteindelijk doordat de Meeuwen het op de heupen kregen. De SKF doelpunten werden gemaakt door Rachel ten Ham (4), Yorn van Kleij (4), Bastian van Essen (3), Micha Batenburg (2), Annely Flier (2), Matthias ten Brinke (2), Famke de Jong (1) en Linda Tertoogen (1).

Door Job Boers

SKF-coach Wouter van Steenbergen heeft een wedstrijd gezien die twee kanten op had kunnen gaan. Van Steenbergen zag zijn ploeg in fases heel goed spelen maar moet ook constateren dat zijn ploeg nog in opbouw is. ,,We begonnen heel goed en kwamen ook verdiend voor op 0-4, we hielden ons goed aan de afspraken en we begonnen de wedstrijd fel en vol energie. Dat was grotendeels wat we ook terug zagen in de wedstrijd tegen Pernix. Op een gegeven moment maakt de Meeuwen een goal en lopen ze in van 2-5 naar 7-7. Daarin merk je dat je nog een ploeg in opbouw bent die niet constant genoeg is’’, geeft de realistische coach aan.

Nadat SKF in de vorige wedstrijd tegen Pernix liet zien hoe goed ze kunnen korfballen, zorgde de wedstrijd tegen de Meeuwen ervoor dat de ploeg weer weet dat er werk aan de winkel is. ,,Natuurlijk heeft de Meeuwen een aantal goede spelers maar als wij slimmer waren geweest in balbezit, niet te snel willen afronden en rustig blijven, dan hadden we met een ander resultaat gestaan. Natuurlijk mogen we balen bij een tegengoal maar de kunst is om te schakelen als het even niet gaat zoals dat we willen. Ik heb ook gezien dat we weerbaarder waren dan de pot tegen DieHaghe, we zetten stappen in ons spel en daardoor heb ik ook hele goede fases gezien in de wedstrijd. We moeten voortborduren op de goede fases in de wedstrijd aangezien we bij vlagen mooi en verzorgd spel lieten zien. Als we dat meenemen naar de volgende wedstrijd en open staan voor verbetering, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we de volgende wedstrijden nog beter voor de dag komen’’, sluit van Steenbergen af die Yorn van Kleij heel goed zag invallen net voor rust.

Zaterdag speelt SKF de thuiswedstrijd tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk. 

advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 1 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 3 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 6 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30