SKF speelde erg dominant tegen Pernix
SKF speelde erg dominant tegen Pernix Guido de Boer

Overtuigend SKF wint gemakkelijk van Pernix: ‘We hebben vandaag laten zien wat we in onze mars hebben’

Korfbal

VEENENDAAL De SKF korfballers hebben vandaag dik verdiend met 20 - 12 gewonnen van Pernix uit Leiden. Op een regenachtige dag liet SKF zien wat het in huis heeft na de nederlaag vorige week tegen DieHaghe. Met een eerdere overwinning tegen Antilopen, is SKF het seizoen aardig begonnen, ziet ook coach Richard Adriaans. ,,We zijn natuurlijk nog niet daar waar we willen zijn maar de basis staat goed en dat is het belangrijkste.’’ De SKF doelpunten werden gemaakt door Mathijs van Vessem (6), Rachel ten Ham (4) Bastian van Essen (3), Annely Flier (3), Famke de Jong (2), Yorn van Kleij (1) en Matthias ten Brinke (1).

door Job Boers

Adriaans heeft zijn ploeg vandaag volwassen zien spelen en zag daarin een groot verschil met de verloren wedstrijd van vorige week. ,,We hebben veel kwaliteit in de ploeg en als we niet net zoals vorige week met randzaken bezig zijn, dan spelen we heel dominant, slim en actief zoals vandaag. Qua spel moeten we de lijn doorzetten hoe we de eerste wedstrijd hebben gewonnen en op deze manier zijn we vandaag de wedstrijd ook ingegaan.’’

SKF kwam door het goede spel al snel op 3-0 en ze gingen de rust in met 12-5. SKF speelde erg bewegelijk waardoor Pernix er niet aan te pas kwam. ,,Vandaag spelen we goed over en scoren we vrij aardig maar het kan nog effectiever. In de rust hebben we al met de videobeelden bekeken hoe het ging en wat we daar nog in konden verbeteren. Ik denk dat we vervolgens op een positieve manier de rust uit zijn gekomen’’, aldus de coach uit IJsselstein.

(de tekst gaat onder de foto verder)


SKF speelde met een duidelijk plan. - Foto: Guido de Boer

Volgens Adriaans zijn er in de rust verschillende vakopdrachten meegeven aan de spelers, het gebruik van de beelden is dan ook erg nuttig. ,,We hebben in de rust onder andere tegen elkaar gezegd dat het afrondingspercentage omhoog moest. Als het droog was geweest dan hadden we met een groter verschil gewonnen. Uiteindelijk moeten we het beste uit onszelf halen en ik geloof erin dat we dat kunnen met deze gretige en intelligente groep die veel kwaliteit in huis heeft’’, geeft de coach aan die van te voren een positief gevoel had over de wedstrijd.

HOGE ENERGIE EN FLOW BEHOUDEN Mathijs van Vessem is het met zijn trainer eens, hij zag zijn team goed spelen maar had het gevoel dat de korfballers af en toe vergaten om door te drukken en om meer rendement eruit te halen. ,,We hebben vandaag met een goede focus gespeeld en op een aantal dode momenten na, hebben we het goed opgelost,’’ vertelt de speler die vorig jaar lang geblesseerd is geweest.

Het SKF team ziet er dit jaar anders uit dan vorig jaar en daardoor moeten er bepaalde automatismes nog ingeslepen worden. Volgens Van Vessem gaat dat steeds beter doordat er een energieke drive in de ploeg zit. ,,Het klopt dat er in vergelijking met vorig jaar een aantal wisselingen zijn geweest waardoor we soms een beetje zoekende zijn maar we hebben de potentie om hoge ogen te gooien. 

De Veenendaler heeft gezien de goede selectie een mooie ambitie voor dit jaar. ,,Je merkt dat als we vandaag de energie hoog houden en die flow behouden, dat we dan heel goed kunnen korfballen. Het is nog aan het begin van het seizoen maar ik hoop dat we dit jaar bovenin kunnen meedraaien’’, aldus de tevreden speler.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Het goede spel van SKF werd vandaag beloond. - Foto: Guido de Boer

GOEDE AFSTEMMING IN TECHNISCHE STAF Adriaans, die tussen 1998 en 2000 bij SKF heeft gespeeld en tussen 2008 en 2010 al als coach verbonden was aan de club, voelt zich vertrouwd bij SKF. ,,Het is heel leuk om terug te zijn, zeker gezien de goede match met mede-coach Wouter van Steenbergen. Ik hou me onder andere bezig met de teambuilding en het mentale aspect om het team vooruit te helpen en we denken dat we daar de vruchten nog van zullen plukken. Daarnaast moeten we op de trainingen natuurlijk ook in verschillende spel elementen stappen zetten. Uiteindelijk willen we iedereen meer in hun kracht laten spelen maar we willen ook met name de dames meer laten scoren.’’

De coach geeft nog aan dat hij voor elke dinsdag training in gesprek gaat met de spelers om de wedstrijden te analyseren. ,,We hebben met hele hele team het geloof dat we iets moois kunnen neerzetten. Ja, we hebben een groot vertrouwen in een goed seizoen’’, sluit de coach af.


Adriaans werkt goed samen met van Steenbergen. Van Steenbergen geeft aanwijzingen. - Foto: Guido de Boer

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Merino's huldigt jubilarissen 8 uur geleden
Afbeelding
Warmrijden voor Veenendaal-Veenendaal: win jij een prijs in onze fotowedstrijd? 12 uur geleden
Afbeelding
Zeven leden DOVO benoemd tot lid van verdienste 14 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 5 15 uur geleden
Afbeelding
Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: 'Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt' 2 feb, 12:03
Afbeelding
GVVV haalt opnieuw verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 11:15
Afbeelding
GVVV haalt ervaren verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 08:29