Een impressie van de nieuwe sporthal waar ook SKF Korfbal gebruik van hoopt te maken.
Een impressie van de nieuwe sporthal waar ook SKF Korfbal gebruik van hoopt te maken. Mies Architectuu

Korfballers SKF hopen op tweede sporthal in 2022

Korfbal

VEENENDAAL Als het aan korfbalvereniging SKF ligt wordt uiterlijk in het vierde kwartaal van 2022 een tweede sporthal geopend naast de huidige SKF-hal. Deze week informeert het bestuur van SKF de leden van de vereniging over dit onderwerp.

door Danny van der Linden

,,Dat hebben we de afgelopen tijd elke keer gedaan als er nieuws was over dit onderwerp”, vertelt SKF-voorzitter Wouter ten Caat. ,,We merken dat er bij onze leden enorm veel interesse is voor dit onderwerp. Daarom organiseren we donderdagavond een informatieavond via internet. Op deze manier kunnen we onze leden informeren over de gang van zaken.”

TWEEDE SPORTHAL In 1996 opende SKF als één van de eerste korfbalverenigingen een eigen sporthal. ,,Dat was toen redelijk uniek en eigenlijk is het nog steeds luxe als je een eigen sporthal hebt als korfbalvereniging zijnde”, legt Ten Caat uit. ,,Maar SKF is een heel grote vereniging en we hebben nog steeds te maken met een tekort aan ruimte om al die korfballers te laten trainen en spelen op zaterdag. Daarom huren we nu ook andere zalen in Veenendaal. Eigenlijk willen we daar al een tijdje van af. Het is ook beter voor het verenigingsgevoel als je iedereen onder één dak kunt laten sporten.”

Daarom toonde SKF meteen interesse toen het Christelijk Lyceum Veenendaal enkele jaren geleden op zoek was naar andere partijen om te praten over de toekomst en de mogelijkheid om een nieuwe sporthal te bouwen. De middelbare school voor mavo, havo en vwo heeft sport hoog in het vaandel staan. ,,De gesprekken verliepen zo goed dat we inmiddels vergevorderde plannen hebben om samen te werken”, vertelt Ten Caat. 

SAMENWERKING De kosten van de nieuwbouw die naast de huidige SKF-hal moet komen zullen door de school worden gedragen. ,,Zoals het er nu naar uit ziet gaan we wel meedoen in het onderhoud en de exploitatie van de nieuwe sporthal”, aldus Ten Caat. ,,Qua gebruik kan het natuurlijk nuttig zijn: onze leden korfballen in de avonduren en weekenden. Dan kan de school op andere tijden gebruik maken van de ruimte. Als het CLV dicht is kunnen wij de sporthal gebruiken. Bovendien zijn we in gesprek over andere vormen van samenwerking. Je kunt je voorstellen dat leerlingen projecten moeten doen voor hun studie. Die projecten zouden ze dan bij SKF kunnen doen, bijvoorbeeld door te helpen in de organisatie van schoolkorfbal. Dat zou onze vrijwilligers weer minder belasten.”

Naast SKF zullen ook FitBody Coaching en sportschool Ultimate Fit een plekje krijgen in de nieuw te bouwen sporthal aan de Wageningselaan. Deze sportschool zal de ruime vooral gaan gebruiken voor groepslessen.

DUURZAAMHEID De school gaat uit van de Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Veenendaal en heeft het hoofdgebouw aan de Kerkewijk. Voor SKF geldt dat er een wens bestaat om de eigen sporthal uit 1996 te vernieuwen. ,,Dan kun je praten over een simpele facelift met wat verf, maar we willen graag ook onze sporthal de nodige verbeteringen geven. Dan kun je denken aan de mogelijkheden met betrekking tot duurzaamheid anno nu”, weet de preses van de korfballers. ,,Dat vinden wij ook een goed uitgangspunt. Je moet je verantwoordelijkheden nemen. Ook op dat gebied.”

De bouwvergunning is inmiddels ingediend. Als alles mee zit hopen de betrokken partijen in het derde of vierde kwartaal van volgend jaar het gehele project, inclusief de opknapbeurt van de huidige SKF-hal, te hebben afgerond.

advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 3 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 8 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 9 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend gisteren
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00