SKF (hier op archiefbeeld) was niet goed genoeg om het Dalto moeilijk te maken.
SKF (hier op archiefbeeld) was niet goed genoeg om het Dalto moeilijk te maken. @tedxmedia

Verliezend SKF minstens twee maten te klein voor Dalto

Korfbal

VEENENDAAL De korfballers van SKF kregen zaterdagmiddag een pak slaag van Dalto. De Driebergse topclub won met 26-10. Trainer Wouter van Steenbergen zag echter wel perspectief.

door Danny van der Linden

,,Dalto is een ploeg die twee of drie maatjes te groot is voor SKF”, zei Van Steenbergen na afloop. ,,Dat is niet erg. Maar als je kwaliteit tekort komt zul je het moeten doen met strijd. Ik vond dat dat in de eerste helft ontbrak.” Toen het rustsignaal klonk stond SKF met 14-4 achter. ,,In de rust hebben we gezegd dat er meer passie moest komen. Ik vind dat mijn ploeg dat goed heeft opgepakt in de tweede helft.”

SKF staat momenteel op de laatste plaats in de hoofdklasse B en zit in de hoek waar de klappen vallen. ,,We spelen nu een paar weken achter elkaar tegen topploegen. Dat is lastig. Ik begrijp ook dat het veel energie kost waardoor het lastig is om met meer strijd te spelen. Dat het in de tweede helft toch gelukt is, zie ik als iets positiefs. Er is dus perspectief.”

De Veenendalers scoorden tegen Dalto slechts tien keer. Van Steenbergen:,,Tegen een topploeg moet dat wel richting de veertien á vijftien. Twintig? Nee, niet tegen een ploeg als Dalto. Maar als we tegen onze concurrenten spelen heb je gelijk: dan moeten we toch minsten twintig keer scoren.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 6 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 8 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51