De korfballers van SKF kwamen in Zeeland net een doelpunt tekort om een gelijkspel mee te nemen @tedxmedia

‘Wedstrijd is net te kort’ voor verliezende korfballers SKF

Korfbal

VEENENDAAL De korfballers van SKF zijn er zaterdagmiddag niet in geslaagd om te winnen van Swift. In het Zeeuwse middelburg speelden de Veenendalers weliswaar goed, maar werd het uiteindelijk 17-16.

door Danny van der Linden

,,Balen”, begint Janine van Schie haar analyse. ,,Hoewel we niet slecht speelden. Eigenlijk ging het wel goed. De afspraken die we maakten kwamen we goed na. In het begin kwamen we met 4-1 voor.” Helaas voor SKF kunnen de Veenendaalse korfballers die voorsprong niet vasthouden. ,,Bij rust stonden we met 8-7 achter.”

INVALLER Thijs van Ginkel kijkt terug op de tweede helft. ,,We hebben echt geprobeerd het om te buigen. We hadden met Mark van de Wetering een uitstekende wisselspeler. Hij scoorde als invaller vier keer.” De doelpunten van de speler uit het tweede team bleken niet voldoende voor de winst. ,, Tegen het einde van de wedstrijd stonden we met drie punten verschil achter”, legt Van Ginkel uit. ,,Het lukte ons nog wel om twee keer te scoren, maar de wedstrijd was net te kort om de gelijkmaker te maken.”

En dús volgde de lange weg vanuit Zeeland naar Veenendaal in de wetenschap dat er weer niet gewonnen is. Maar bij SKF geven ze het niet op. ,,We zijn op de goede weg”, vindt Van Schie. ,,Het moet gewoon een keer onze kant opvallen. Ik geloof er in dat dat gaat lukken.”

Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 18 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 23 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28