SKF leed een kansloze nederlaag tegen Avanti
SKF leed een kansloze nederlaag tegen Avanti @tedxmedia

Forse nederlaag korfballers SKF

Korfbal

VEENENDAAL De korfballers van SKF wachten nog steeds op hun eerste overwinning. Zaterdagmiddag bleek Avanti uit Pijnacker een maatje te groot voor het team van Wouter van Steenbergen: 11-21.

Al voor het duel was duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. SKF had door blessureleed vier spelers die niet mee konden spelen. Sytse de Jong raakte in de oefenpartij tegen Duitsland geblesseerd, Daniël van Munster en Thijs van Ginkel liepen averij op in het uitduel bij Sporting Delta en in de loop van de week haakte ook Janine van Schie af. Daarentegen was Avanti compleet, zij het dat hoofdcoach Tom Kalkman ziek achterbleef.

Al snel bleek dat SKF niet was opgewassen tegen het sterke Avanti. Al bij rust stond het 6-16. Het is te danken aan het feit dat de bezoekers in de tweede helft moeilijk tot scoren kwamen, anders was de nederlaag nog groter uitgevallen. ,,We gaven in die fase te weinig druk, ook een kwestie van ervaring en weten hoe je zo’n duel aanpakt. In de tweede helft leverden we meer strijd, het werd een echte vechtwedstrijd”, aldus Van Steenbergen.

Veel tijd om bij te komen van de nederlaag heeft SKF niet. Volgende week spelen de korfballers in Zeeland de wedstrijd tegen Swift. Waarschijnlijk is een deel van de geblesseerde spelers dan weer inzetbaar.

Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 4 uur geleden
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 6 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 7 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 20 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 21 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 23 uur geleden
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) gisteren