Afbeelding
Ted Walker

SKF treft andere tegenstanders in veldseizoen: ‘Een mooie uitdaging’

Korfbal

VEENENDAAL De korfballers van SKF weten tegen wie ze gaan spelen in de nieuwe competitie voor het veldseizoen. De Veenendalers zijn ingedeeld in de hoofdklasse B en treffen daarin veel nieuwe tegenstanders.

door Sander van Snippenberg

,,Dit lijkt een uitdagende poule met veel andere tegenstanders ten opzichte van het afgelopen seizoen”, reageert manager topkorfbal Arnold Burger van SKF op de indeling. ,,Op voorhand lijkt het minstens zo uitdagend als de poule van afgelopen jaar.”

TEGENSTANDERS In de hoofdklasse B treft SKF enkele bekende ploegen, maar ook enkele andere clubs omdat sommige ploegen die vorig jaar bij SKF in de competitie zaten nu in de hoofdklasse A zijn ingedeeld. Zo hoeven de Veenendalers niet meer naar Wageningen, Arnhem en Friesland. In plaats daarvan moet de ploeg van coach Wouter van Steenbergen naar het westen en zuiden van het land.

SKF speelt komend veldseizoen tegen Avanti (uit Pijnacker), Dalto (Driebergen), DSC (Eindhoven), Fiks (Oegstgeest), GG/IJskoud de beste (Wormer), Sporting Delta (Dordrecht) en Swift (Middelburg).

STAPPEN MAKEN ,,Een mooie uitdaging voor ons om tijdens een volledig veldseizoen de handhaving veilig te stellen”, stelt Burger. ,,Maar het is ook afwachten hoe selecties uit deze lange korfballoze periode tijdens COVID-19 tijd zijn ontwikkeld. Wij hebben er alles aan gedaan om stappen voorwaarts te maken en dat moet zich vanaf september gaan uitbetalen.”

De Veenendalers hebben de korfballoze periode onder meer gebruikt om fysiek sterker te worden. Bovendien werd met Daniël van Munster en Janine van Schie kwaliteit en ervaring aan de ploeg toegevoegd.

De veldcompetitie gaat op 12 september van start.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 10 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 15 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 23 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23