Afbeelding
SKF korfbal

SKF is klaar voor de mini-competitie: ‘Je merkt dat iedereen super gemotiveerd is’

Korfbal

VEENENDAAL Op 12, 19 én 26 juni staan de korfbalvelden van SKF weer vol met enthousiaste kinderen die actief mogen zijn in een mini-competitie. Deze is georganiseerd door de bond en alle jeugdteams (A, B, C, D, E en F) nemen daaraan deel. ,,Iedereen heeft het verenigingsleven gemist, dus de vrijwilligers staan ook te popelen.”

door Jeroen van der Veer

De aangekondigde versoepelingen maken het, toch wel plotseling, mogelijk om weer sportwedstrijden voor jeugd te organiseren. SKF is dan ook erg blij met deze kans, om zo een heel gek seizoen toch nog af te sluiten met competitiekorfbal. ,,Het enige jammere vinden wij dat er gespeeld gaat worden met de teams voor volgend seizoen. De kinderen kunnen hun gekke seizoen op die manier niet leuk met elkaar afsluiten, maar dat gaan we oplossen door een mooie slotdag”, laat Bob de Jong weten. 

Er moest daardoor in korte tijd veel geregeld worden en daarin zijn de Veenendalers geslaagd. ,,Achter de schermen waren we daar al mee begonnen en toen de bond dit aankondigde, zijn we een stapje harder gaan zetten. Onderling speelden we al wedstrijden, waardoor het regelen van velden en scheidsrechters al in ons systeem zat. Dat pakken we nu gewoon door.”

,,Intern hebben we de structuur van de vereniging wat veranderd en dit is dus een mooie vuurdoop”, vervolgt De Jong. ,,Je merkt dat iedereen super gemotiveerd is en zin heeft om weer te beginnen. Eigenlijk is alles fantastisch gegaan en zijn we er klaar voor.”

Er gaat gespeeld worden tegen verenigingen uit de regio, waardoor de reisafstand beperkt blijft. Gevraagd wordt aan de ouders om met elkaar het vervoer naar de uitwedstrijden te regelen. Voor alle thuiswedstrijden in de mini-competitie moet SKF een scheidsrechter plannen. Daarbij hebben ze de hulp nodig van hun vaste scheidsrechtersteam en van alle junioren- en seniorenleden. ,,Ook de vrijwilligers willen bijdragen aan een mooie mini-competitie, dus dat gaat ook lukken. De saamhorigheid is gelukkig nog altijd groot.”

SKF onderzoekt of het mogelijk is om op 12, 19 en 26 juni de kantine te openen. Dat zal met een hoop richtlijnen en beperkingen zijn. ,,Dat zijn we nu aan het organiseren. Hoe zorg je ervoor dat dit probleemloos verloopt en hoe ga je dat vormgeven? We gaan sowieso corona-coördinatoren inzetten om alles in goede banen te leiden.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 9 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 14 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 17 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30