Afbeelding
SKF Korfbal

SKF-icoon Jaap Hage op 68-jarige leeftijd overleden

Korfbal

VEENENDAAL SKF-icoon Jaap Hage is maandag 16 mei 2021 overleden. Dat heeft de korfbalvereniging dinsdagavond bekend gemaakt. Hage werd 63 jaar. 

Op de website van de vereniging is een memoriam geschreven van het oud-lid en tevens oud-voorzitter. Deze is hieronder te lezen. 

Jaap is een zeer lange tijd intensief bij SKF korfbal betrokken geweest en we mogen wel zeggen dat de sporen van deze betrokkenheid voortdurend zichtbaar zijn als je in de buurt van “De Groene Velden” komt.

Jaap werd in 1961 op 8 jarige leeftijd lid van de vereniging en speelde met veel enthousiasme de wedstrijden. Jarenlang was hij een betrouwbare speler in het eerste team.

Ook na zijn actieve korfballeven bleef Jaap intensief betrokken bij het korfbalspel en bezocht hij vrijwel altijd de wedstrijden van het eerste team, waar deze wedstrijden ook plaatsvonden.

Dat hij een verenigingsmens pur sang was is gedurende zijn loopbaan binnen de vereniging wel duidelijk geworden. Rond 1989 trad hij toe tot het bestuur nadat hij sinds 1986 lid was van de “Grovecom”, een commissie die een haalbaarheidsonderzoek deed naar de mogelijkheden om een nieuw clubgebouw met velden te realiseren op het nieuwe sportpark “De Groene Velden”. De clubaccommodatie was sinds 1955 gevestigd op het terrein achter de toenmalige SKF kogellagerfabrieken waar de vereniging gestart was vanuit de personeelsvereniging van de fabriek.

Deze oversteek naar het nieuwe terrein betekende heel erg veel. Financiële middelen waren er nauwelijks dus er moest letterlijk vanaf de grond af aan begonnen worden.

Jaap dacht zelden in moeilijkheden doch des temeer in mogelijkheden. Financiële zaken waren hem op het lijf geschreven en bovendien was zijn innemende persoonlijkheid een fijne eigenschap waardoor hij mensen wist te winnen om samen met hem te werken aan het realiseren van het gewenste doel. Of het nu mensen van de vereniging, bank, gemeente of belastingdienst waren, Jaap wist ze steeds te bewegen om mee te werken aan het realiseren van het gewenste doel.

Als gedurende de voorbereidingen van de bouw vastgesteld moest worden dat de realisatie een utopie bleek te zijn kwam hij na enkele dagen toch weer met een oplossing waardoor de dromen werkelijkheid zouden kunnen worden.

In 1989 kon de bouw van ons nieuwe clubhuis starten en kwamen de verbindende eigenschappen van Jaap opnieuw goed van pas. Door een grote groep vrijwilligers werd vrijwel elke avond en zaterdag hard gewerkt aan fundering, beton storten en alle mogelijke andere werkzaamheden om daarmee de bouwkosten zoveel mogelijk te beperken. Op 1 september 1990 werd het nieuwe onderkomen officieel geopend. Tijdens de start van de feestweek ter gelegenheid van de opening van het clubhuis werd Jaap benoemd tot Lid van verdienste, een zeer terechte uiting van waardering.

Nauwelijks was het clubgebouw klaar toen er in 1992 alweer ideeën ontstonden voor de bouw van een eigen sporthal. Ook hierbij was Jaap nauw betrokken. Uiteindelijk werd op 5 november 1994 de nieuwe hal officieel geopend. Dat de bouw gerealiseerd kon worden was ook deze keer weer voor een belangrijk deel aan Jaap te danken, zijn denken in oplossingen bleek ook nu onontbeerlijk.

Ook bij het aanleggen van de kunstgrasvelden in 1993 speelde Jaap opnieuw een belangrijke rol. De gemeente financierde één veld maar wij wilden er twee, dus weer geld en inzet nodig.

Op de ledenvergadering van 8 november 1995 werd Jaap voorzitter van de vereniging nadat hij al zes jaar deel uitmaakte van het bestuur als penningmeester. Voorzitter bleef hij tot 2001 en werd hij bij zijn aftreden, zeer terecht, benoemd tot erevoorzitter.

Rond 2009 is Jaap vertrokken naar Hollandscheveld waar hij tot zijn overlijden heeft genoten van een bruisend familieleven.

We zullen hem missen!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 40 minuten geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 22 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41