Afbeelding
Ted Walker

SKF behaalt eerste doelstelling door scorende Van Kleij

Korfbal

VEENENDAAL Daar is ‘ie dan voor SKF: het punt waar het op hoopte. De korfballers uit Veenendaal hebben daardoor het vorige seizoen geëvenaard en daar was coach Wouter van Steenbergen maar wat blij mee. Hij weet ook dat zijn spelers in het veldseizoen een loodzwaar jaar tegemoet gaan en daarom was de ‘stunt’ tegen Mid-Fryslan zo fijn.

door Jeroen van der Veer

In de hoofdklasse wil SKF er proberen in te blijven, maar iedereen beseft dat dit een hels karwei wordt. Vorig seizoen bleek dit ook het geval, toen er slechts één punt werd behaald. De eerste doelstelling was om dat te evenaren en dat is zaterdag gelukt. 

Toch was het de eerste helft niet best wat de korfballers uit Veenendaal lieten zien. De 13-9 achterstand was dan ook terecht. ,,In de tweede helft zijn we iets anders gaan spelen”, aldus de coach. ,,Daarnaast viel Yorn van Kleij echt uitstekend in.”

De invaller behaalde een schotpercentage van 43 procent en mede daardoor vocht SKF zich terug in de partij. Uiteinde werd de stand 17-17 en voelde het gelijkspel als een overwinning. ,,We hebben wel even een klein feestje gevierd, ja. Het is fijn dat we nu iets tastbaars hebben en dat is dan ook iets wat wij als groep nodig hadden.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 4 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 5 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51