Afbeelding
@tedxmedia

Honkballers Blue Socks geven Eagles pak slaag en zijn klaar voor topper (video)

Honkbal

VEENENDAAL Een grand-slam home run, zeventien tegenover vier hits én een home run knock-out: De Veenendaalse honkballers van Blue Socks hebben zondag maar weer eens laten zien waarom ze bovenaan staan. In vijf innings heeft Blue Socks het Deventerse Eagles met een pak slaag van 17-6 weer naar huis gestuurd. ,,Het ging pas echt los in de laatste twee slagbeurten”, vertelt pitcher Steven van Griethuijsen.

door Arjan Broekstra

,,In het begin ging best gelijk op, en was het ook heel erg spannend”, begint Van Griethuijsen. ,,Het ging van 3-1, naar 6-3 naar 7-5. Ik was lekker aan het gooien en aan slag raakten we veel ballen, maar er zat nog weinig verschil in score en klasse tot die vierde inning. Toen ging het los.”

GRAND-SLAM HOME RUN

,,Met twee uit en alle honken vol stapte Wester (Rafaela, sinds deze zomer weer terug op het oude nest red.) terug op de plaat. Wester wist volgens mij al dat hij wilde gaan slaan, hun pitcher had al twee keer wijd gegooid en je kon er dus op wachten: Met een harde klap sloeg hij in het linksveld ver over de hekken: Een grand-slam home run.” 

(de tekst gaat onder de video verder)

Bron video: Blue Socks Veenendaal

KNOCK-OUT

In de vijfde inning gebeurde het nóg een keer, deze keer geen grand-slam maar een zogenaamde walk-off home run: ,,We stonden met negen punten voor en met één iemand in het veld sloeg Niroch (Mahmoud red.) ook een home run! Daardoor kwamen we met elf punten voor te staan en wonnen we de wedstrijd met een knock-out.”

TOPPER TEGEN GRYPHONS

Volgende week is misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor Blue Socks: Op eigen veld nemen ze het op tegen Gryphons (de nummer twee). ,,Een dubbele punten wedstrijd wordt dat, als wij winnen staan we 5 punten voor en dan moeten we eigenlijk wel kampioen worden. Dat wordt een hele spannende pot, maar we gaan er vol enthousiasme tegenaan. We zijn hongerig en gretig om te winnen”, sluit de pitcher af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00