Afbeelding
Pixabay

Blue Socks hervat seizoen met winst en gemengde gevoelens: ‘We hebben het onszelf lastiger gemaakt dan nodig is’

Honkbal

VEENENDAAL De Veenendaalse honkballers van Blue Socks hebben zondagmiddag met 8-10 gewonnen van het Edese Moorfielders. Daarmee blijft de club ongeslagen bovenaan staan, zelfs nog met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer twee uit de competitie: het Rosmalense Gryphons 2.

door Arjan Broekstra

,,Vorige week stonden we al klaar om te beginnen maar door het slechte weer konden we op het laatste moment weer naar huis, het veld stond toen echt opeens blank. Dat was deze week wel anders! We hadden heerlijk honkbalweer vandaag”, begint coach Osrick Anita.

GOED BEGIN

De eerste inning begon Steven van Griethuijsen op de heuvel: ,,Hij stond lekker te gooien”, zegt Anita. ,,Wij hadden een paar hitjes en zij maakten wat foutjes, we begonnen eigenlijk best goed. Na de derde inning stonden we al met 2-8 voor. Toen scoorden we opeens niets meer.”

LULLIG

Daar draaide de wedstrijd om, in de vierde inning maakte Moorfielders zes punten: ,,En opeens stonden we weer gelijk. We hebben gewoon slecht gegooid en veel lullige foutjes gemaakt.” Van Griethuijsen is halverwege de vierde inning vervangen door Nick Verheij uit de junioren: ,,Nick heeft echt wel goed gegooid, het is een beetje lullig dat hij vijf punten weg moest geven in de vierde, maar hij begon ook wel met alle honken bezet aan zijn beurt.”

GEMENGDE GEVOELENS

,,Ik was wel blij dat iedereen er vol voor is blijven gaan, niemand heeft zijn koppie laten hangen. In de vijfde inning scoorden we nog twee punten en die voorsprong hebben we tot het eind van de wedstrijd kunnen vasthouden.” De coach vertelt dat het team toch met gemengde gevoelens de wedstrijd eindigde: ,,We hebben niet goed genoeg doorgepakt en het spannender laten worden dan nodig was.”

KAMPIOENSCHAP

Op de vraag of hij kampioen gaat worden zegt Anita: ,,We hebben het wel al met elkaar over en motiveren elkaar ook om te blijven winnen. Zolang we de marge kunnen houden die we nu voorstaan kan het zomaar gebeuren! Vandaag hebben we daarentegen gezien dat er geen enkele garantie voor het kampioenschap is, het was kantje boord.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 8 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00