Afbeelding
@tedxmedia

Blue Socks wint ook zonder coach Anita met een knock-out door ‘slim spel’

Honkbal

VEENENDAAL In Utrecht heeft Blue Socks met 5-18 gewonnen van Domstad Dodgers. Op een benauwde ochtend wist de koploper, zonder coach Osrick Anita, de wedstrijd vroeg te beëindigen. Na vijf inningen klonk het eindsignaal al. Niroch Mahmoed en Eugene Offerman namen samen de taken van Anita over: ,,We zijn allemaal volwassen en hebben al jaren ervaring met elkaar dus dat ging eigenlijk vanzelf”, aldus Mahmoed.

,,Gino (catcher Offerman red.)  startte vandaag als pitcher. De eerste inning ging erg stroef, er werd veel geraakt en we maakten ook een hoop fouten in het veld. Zij kwamen voor. De scherpte zat er nog niet in”, analyseerde Mahmoed. ,,In de tweede inning maakten zij ook een paar fouten en voelden we dat het gewoon moest kunnen.”

OVERHEEN GEKLAPT

,,In de derde inning kregen we eindelijk het momentum mee. In een krappe situatie kwamen we met een stootslag weer voor te staan en vanaf toen zijn we er volledig overheen geklapt. We waren gedisciplineerd aan slag, agressief op het honken lopen en met slim spel (stoten en stelen) hebben we ruim gewonnen.” 

Na Offerman nam Jelle Bos zijn plek op de heuvel over: ,,Hij was stabiel aan het gooien, de Dodgers hebben wel wat hits gehad maar we waren gewoon goed in het veld. Daarom konden we ook zo snel winnen. De man van de dag? Wester Raphaela met een homerun!”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00