Afbeelding
Ted Walker

Gelijkspel voor Blue Socks in topduel met Wombats

Honkbal

VEENENDAAL ,,Dit was de wedstrijd van het seizoen. Tegen koploper Wombats een 8-8 gelijkspel. Ik heb van mijn team genoten. Kortweg samengevat: een klasse prestatie”, opende Anthony Vrolijk namens Blue Socks.

door Eip Janssen

Het was het tweede gelijkspel van vierdeklasser Blue Socks. Eerder werd tegen Drachten Diamonds met 11-11 gelijk gespeeld. ,,Maar dit gelijkspel was echt honderd procent anders dan het eerste gelijkspel. Tegen Drachten hadden we gewoon moeten winnen. Maar Wombats is een veel betere ploeg. Ik denk dat ze dolblij zijn met het gelijke spel. Dit was absoluut de beste ploeg in onze klasse. Ik ben echt heel trots op de prestatie van mijn team”, ging de geroutineerde coach verder. 

In de eerste drie inningen bleef de stand gelijk met voor Blue Socks de startende pitcher Steven Griethuijsen: 0-0. In de vierde inning kwam Blue Socks op een 0-3 achterstand. ,,Daarna heb ik mijzelf ingewisseld en kwam ik uiteindelijk op de pitchers positie”, ging Vrolijk verder. 

OMGEDRAAID Vanaf de vijfde inning draaide de thuisclub de balans om. ,,Het werd in de vijfde inning 2-3. Het pitchwerk betekende dat ik drie inningen geen punt tegen kreeg. Mede omdat het veldwerk prima was”, lachte Anthony Vrolijk. 

Het was Wester Rafaëla die in de zesde inning een prachtige homerun losliet. ,,Dat betekende een 4-3 voorsprong. Daarna ging het even wat minder en zeker met mij. Ik werd wat moe en de gasten uit Groenekan namen een 4-8 voorsprong”, sipte de pitcher. 

TWEEDE HOMERUN Maar na acht inningen stond er inmiddels een verdiende 8-8 gelijke stand op het scorebord. ,,Junior Rafaëla dacht ‘wat mijn broer kan, kan ik ook’. Hij sloeg bij 6-8 ook een homerun en dat leverde twee punten op. Jammer dat Blue Socks het in de laatste slagbeurt niet kon afmaken. Een punt was voldoende geweest omdat Wombats niet had gescoord.”

PROGRESSIE Anthony Vrolijk genoot na afloop van de progressie die zijn ploeg deze wedstrijd liet zien. ,,Dit team heeft nog niet zoveel samengespeeld. Maar ik zie elke wedstrijd een verbetering. Tegen het sterke Wombats was de ploeg niet alleen hongerig, maar wilde ook voor elk punt knokken. Ik denk dat Wombats en Blue Socks in deze competitie absoluut aan elkaar gewaagd zijn, en de twee sterkste ploegen zijn”, sluit de Blue Socks-speler/coach opgewekt af.

Wombats blijft in de vierde klasse koploper op een punt gevolgd door Blue Socks. De Veenendalers zijn komend weekend vrij en spelen op 25 juli uit bij Giants in Hengelo (O).

Afbeelding
De catcher probeert een doorgeschoten bal snel op thuis te krijgen maar de bal komt daar te laat, de uitploeg scoort
Strike
advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 11 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 16 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 20 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23