Julia Duijst en Marleen Epskamp
Julia Duijst en Marleen Epskamp Manja Moraal

Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries

Gymnastiek

VEENENDAAL Turnster Marleen Epskamp heeft op de meerkamp opnieuw goud gewonnen in de tweede kwalificatie voor de halve finale NK turnen. Eerder deze maand won ze ook al goud bij de eerste kwalificatiewedstrijd. Daantje de Vries won het brons op de meerkamp.

Vroeg op de ochtend turnden de senior C turnsters Jayda Neervoort en Daantje de Vries. ,,Beide turnsters waren niet fit waardoor de wedstrijd niet vlekkeloos verliep. Neervoort turnde zich de vorige wedstrijd naar een vierde plek maar zat deze keer minder lekker in de wedstrijd. Wel liet ze een mooie uitstraling zien op vloer en turnde haar tsukahara op sprong weer knap tot stand”, aldus turnclub P.i.T.

PLAATSING VOOR HALVE FINALE

De Vries turnde een nette en zuivere meerkamp. ,,Hoewel ze op brug een val moest incasseren kon ze zich knap herpakken en toch een heel goede score neerzetten. Ze werd beloond met een bronzen medaille en hiermee ook directe plaatsing voor de halve finale.”

NET UIT HET GIPS

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan senioren B Julia Duijst en Marleen Epskamp. ,,Duijst zou nog helemaal niet deelnemen omdat ze pas net uit het gips is. Ze moest echter wel aanwezig zijn om rankingpunten te verzamelen. Op het laatste moment is toch besloten om wat basis op brug en balk te proberen in het kader van ‘we zijn er toch’. Dit ging verrassend goed! Een mooie stap vooruit na de stappen achteruit die ze helaas heeft moeten zetten de afgelopen tijd.”

WEER ONVERSLAANBAAR

Marleen Epskamp nam de vorige kwalificatie al goud mee naar huis, maar verstapte zich vorige week waardoor deze kwalificatie in het geding kwam. ,,Een goed opbouwplan en wilskracht zorgde er echter voor dat Epskamp er stond met een niet volledig, maar wel knap meerkamp programma. Ze maakte geen grote fouten en bleek ook deze keer onverslaanbaar.” 

Daantje de Vries en Jayda Neervoort.
advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 13 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03