Marleen Epskamp
Marleen Epskamp Manja Moraal

Turnster Marleen Epskamp haalt goud bij kwalificatie en plaatst zich voor halve finale NK

Gymnastiek

VEENENDAAL Turnster Marleen Epskamp heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap turnen. De Veenendaalse turnde in Weert, bij de eerste landelijke kwalificatie in de tweede divisie, geen foutloze meerkamp maar mede door een prachtige balkoefening mocht Epskamp ruim het goud in ontvangst komen nemen. 

Epskamp was niet de enige Veenendaalse turnster van turnvereniging PiT dit in Weert in actie kwam. Eerste divisie turnsters Lieke Tollenaar, Katja van Oudenaarden en Noortje Dekker kwamen op zaterdag in actie. Op zondag was het de beurt aan de senioren. Vanuit de derde divisie waren dit Jayda Neervoort en Daantje de Vries en vanuit de tweede divisie Marleen Epskamp. Quinty van Ingen en Julia Duijst konden geen meerkamp turnen in verband met een blessure.

Jeugd turnsters Katja van Oudenaarden en Lieke Tollenaar verbeterden zich ten opzichte van vorige week, maar lieten nog wel wat steekjes vallen. Tollenaar werd vijfde en Van Oudenaarden zesde. 

Junior Noortje Dekker turnde op brug haar nieuwe, moeilijkere programma met succes, maar moest een val incasseren op vloer waardoor het podium net buiten bereik kwam. Dekker werd vierde. 

Jayda Neervoort en Daantje de Vries hielden zich heel knap staande tussen de vele senioren derde divisie. Neervoort turnde naar kunnen met een positieve mindset. Met heel weinig verschil met het podium werd Neervoort vierde, wat natuurlijk net jammer was, maar uiteraard ook ontzettend knap. De Vries was sterk op brug en vloer, maar incasseerde een val op balk waardoor ook voor haar het podium niet meer haalbaar bleek en nipt achter Neervoort op plek vijf eindigde.

Daantje de Vries en Jayda Neervoort
Lieke Tollenaar en Katja van Oudenaarden
Noortje Dekker en Quinty van Ingen
advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00