Afbeelding
@tedXmedia

Veenendaal komt in beweging met Barbara de Loor: ‘Heerlijke manier om de dag te beginnen’

Gymnastiek

VEENENDAAL ,,Barbara de Loor deed het fantastisch, ik vond het fijn om mee te doen en voel me er echt weer fitter door.” Julia Harselaar (74 jaar) werd helemaal blij van Veenendaal in Beweging. Op het Scheepjeshofplein deden dinsdagochtend ongeveer zestig mensen mee aan de activiteit die in het kader van de Nationale Sportweek werd gehouden.

door Ted Walker en Sander van Snippenberg

Mevrouw Harselaar is graag actief. ,,Met zo’n twintig mensen doen we elke dinsdag onder leiding van Gerda Rutten mee met Senior Fit van Sportservice Veenendaal. Dat is erg leuk, zo proberen we als Veenendalers om fit te blijven. In beweging blijven én alles positief benaderen, dat houdt je fit. Ik ben een opgewekt mens en dat zal ik altijd blijven, ik ben ook een doe-mens. Naast de gym doe ik ook vrijwilligerswerk. Dat is goed, maar ook erg gezellig, samen met mensen samen. Dat maakt me blij, net als dat Gerda ons elke week weer blij maakt.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Foto: tedXmedia

BEWEGEN IS SUPER BELANGRIJK

Ze heeft zin in de beweegsessie met Barbara de Loor. ,,Zeker, heel veel zin. Het is een keer wat anders dan onze wekelijkse les.” Oud-schaatsster De Loor is sinds kort de presentator van het tv-programma Nederland in Beweging, als opvolger van Olga Commandeur. ,,Ik vind dat zo’n leuk programma”, zegt ze. ,,Het is heel laagdrempelig om met zijn alleen in beweging te komen, maar het is super belangrijk. Ook voor ouderen. Ik zet me daar graag voor in. Ik heb altijd aan topsport gedaan, maar ook daarna ben ik in beweging gebleven en ik heb me ook altijd ingezet om mensen te enthousiasmeren voor sport, voor in beweging zijn. Dit past helemaal bij mij!”

Meerdere wegen naar een doel
De wereldkampioene schaatsen op de 1000 meter (2005) heeft in haar carrière ook geleerd dat er meerdere wegen naar een bepaald doel leiden. Want haar wereldtitel pakte ze na een ingrijpende fase in haar leven. ,,Ik heb een zware en spannende operatie gehad vanwege hartritmestoornissen. Ik heb daar in mijn sportcarrière veel last van gehad. De operatie duurde lang en was een pittige ingreep, maar het heeft me uiteindelijk wel naar de gouden medaille geholpen. Zo zie je maar, er zijn meerdere wegen. Vaak denk je dat lukt me niet, dat kan ik niet of dat wordt toch niks. Maar er zijn altijd oplossingen en mogelijkheden.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Foto: tedXmedia

HEERLIJKE MANIER OM DE DAG TE BEGINNEN

Op het Scheepjeshofplein bracht De Loor tientallen deelnemers in beweging. ,,Het zonnetje schijnt lekker, mensen komen gezellig met mij in beweging. En dat is goed. Als je in beweging komt dan gaat alles stromen: je geest, je lichaam. En dan is het een heerlijke manier om de dag te beginnen.” Mevrouw Harselaar kan dat bevestigen. ,,Het ging hartstikke goed. Barbara deed het goed, ik vond het goed bij te houden en leuk om te doen. Ik voel me weer fitter door deze workout en ik word helemaal blij van de energie die ik ervan krijg. En nu gezellig samen koffie drinken.” 

SOCIAAL ASPECT NIET ONDERSCHATTEN

Het is het sociale aspect dat niet onderschat moet worden, vertelt Gerda Rutten van Sportservice Veenendaal. ,,Senior Fit is elke week een feestje, maar het is niet alleen bewegen, het is ook sociaal contact. Het is zó belangrijk dat mensen niet thuis blijven zitten. Je ziet mensen waar hun netwerk niet meer zo groot is en dan is dit een laagdrempelige manier om samen te bewegen, plezier in bewegen met elkaar noem ik dat. Dat werkt super, dat zou iedereen moeten doen. Kom vooral eens gratis kijken of meedoen. Als je eenmaal bent geweest, wil je niets anders meer.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Foto: tedXmedia

Bron: tedXmedia

Seniorensport in Veenendaal
Senior Fit is een verzamelnaam voor sportaanbod voor senioren in Veenendaal. ,,We hebben achttien groepen en dat is gymnastiek, maar ook ontspannen bewegen, sportief wandelen en werelddans”, legt Rutten uit. ,,Ook hebben we Fifty Fit voor wat jongere senioren of ouderen die wat fitter zijn. Zo zijn er elke week beweeglessen voor ouderen.” Mevrouw Harselaar is er blij mee. ,,Dankzij Gerda zijn we zo fit, het is goed en erg gezellig om mee te doen.”

,,In de Nationale Sportweek proberen wij voor alle doelgroepen, van jong tot oud, iets te organiseren in Veenendaal”, vervolgt Rutten. ,,Veenendaal in Beweging past daar goed bij. En hoe leuk is het dat Barbara de Loor hier aanwezig is om te proberen zoveel mogelijk Veenendalers in beweging te krijgen. Super dat ze als nieuwe presentator gelijk al hier naar Veenendaal komt.”

Wil je ook in beweging komen? Kijk hier voor het volledige programma van de Nationale Sportweek in Veenendaal. En op de website van Sportservice Veenendaal staat het complete aanbod aan senioren sport of de overige activiteiten en doelgroepen. Rutten besluit: ,,Het zou geweldig zijn als nog meer mensen in beweging komen. Kijk op de website voor het aanbod of misschien kunnen we nog wel meer groepen starten.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 8 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00