Fien Cornelissen en Marit van Rabenswaaij met hun 'zilverwaar'.
Fien Cornelissen en Marit van Rabenswaaij met hun 'zilverwaar'. Manja Moraal

Van Gent Finaleweken: Zilveren weekend voor Veenendaalse turnsters bij NK in Ahoy Rotterdam

Gymnastiek

VEENENDAAL Voor de Veenendaalse turnsters van P.i.T. stond afgelopen weekend in het teken van de Nederlands Kampioenschappen turnen in Ahoy. Marit van Rabenswaaij (senior eredivisie), Fien Cornelissen (jeugd eerste divisie), Noortje Dekker en Quinty van Ingen (junioren eerste divisie) nemen deel aan dit grootse toernooi. ,,Alle turnsters hebben hun visitekaartje achtergelaten door verzorgd en met lef te turnen”, meldt de turnvereniging. Het leverde vier medailles op, allemaal zilver van kleur.

Op donderdag en vrijdag vonden de podiumtrainingen plaats voor de dames. ,,Zo konden zij wennen aan het turnen op een groot podium en de felle verlichting. Dit ging bij allen erg goed.” Op zaterdag werd de dag begonnen met de meerkamp van Fien Cornelissen. ,,Zij heeft vier toestellen prachtig geturnd ondanks de zenuwen. Van haar eigen categorie was ze de beste, maar ook de junioren en senioren waren deze keer toegevoegd waardoor ze zilver op mocht halen.”

Quinty van Ingen turnde in de A-finale van supplement A en B samen. ,,Vooraf waren er hierom dus al geen verwachtingen, maar toch turnde Quinty drie toestellen erg goed. Op vloer turnde ze zelfs voor het eerst dubbel salto met succes! Op balk liet ze het dit keer even liggen helaas.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Quinty van Ingen - Manja Moraal

De zaterdag werd afgesloten met de meerkamp van Marit van Rabenswaaij. ,,Tussen de allerbeste eredivisie turnsters van Nederland heeft Marit op brug en sprong kunnen laten zien wat ze in huis heeft! Op balk en vloer kwam ze dit keer niet helemaal goed uit de verf. Op sprong wist Marit zich zelfs als tweede te plaatsen voor de sprongfinale op zondag, waar de beste zes finalisten aan deel mogen nemen.”

Noortje Dekker (junior B) begon de zondag in de B-finale. ,,Ook zij moest geloven aan de concurrentie van alle supplement A en B turnsters, dus niet alleen een niveau hoger, maar ook veel ouder! Op drie toestellen hield ze zich keurig staande en stond ze zelfs in de tussenstand op de derde plek. Op brug wilde ze voor een nieuw risicovol element gaan dat nog niet altijd lukt. Bij het inturnen ging het zoals gehoopt, maar bij de wedstrijd lukte het helaas net niet waardoor ze ook weer zakte in de eindranking.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Noortje Dekker - Manja Moraal

TOESTELFINALES

Vervolgens was het tijd voor de toestelfinales. Cornelissen plaatste zich eerder al voor de toestellen sprong en balk en op zaterdag voegde ze daar ook het toestel brug nog aan toe. ,,Op balk moest ze starten en dat deed ze met een prima oefening waarvan we dachten dat het niet genoeg zou zijn, maar dat bleek het wel! Wederom een prachtig zilveren medaille. Op sprong turnde Fien als enige van haar groepje een tsukahara gestrekt. Dit deed zij goed, maar de jury telde hem twee keer als gehoekt waardoor Fien twee punten neutraal moest incasseren. We zijn trots op het lef dat Fien hiermee heeft getoond.”

,,Cornelissen mocht eindigen op het toestel brug waar zij haar laatste energie heeft gestopt in een prachtige oefening. Fien mocht weer een zilveren medaille toevoegen aan haar collectie!”

Marit van Rabenswaaij plaatste zich tijdens haar meerkamp verrassend als tweede voor de toestelfinale sprong met een yurchenko schroef en een tsukahara gestrekt. ,,Tijdens de finale kon ze de druk goed aan en Marit mag zich tweede van Nederland noemen op het allerhoogste niveau op dit toestel.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 8 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00