Quinty van Ingen, Julia Duijst, Jayda Neervoort, Noortje Dekker en Fien Cornelissen.
Quinty van Ingen, Julia Duijst, Jayda Neervoort, Noortje Dekker en Fien Cornelissen. Turnclub P.i.T Lunteren

Van Gent Finaleweken: Turnsucces Cornelissen en Van Ingen op NK in Alkmaar

Gymnastiek

VEENENDAAL Turnster Fien Cornelissen heeft dit weekend op het Nederlands Kampioenschap turnen eerste divisie in Alkmaar vier keer eremetaal gewonnen. En ze was niet de enige Veenendaalse met succes op het NK.

Quinty van Ingen bleek de beste van de dag en pakte de kampioenstitel, Cornelissen werd tweede van de wedstrijd maar ontving de eerste prijs voor haar prestaties van het hele seizoen. Met maar liefst zestig punten voorsprong op de tweede plek won ze deze titel en grote beker terecht.

Noortje Dekker had in de aanloop naar deze finale al vervelende knieklachten en ook tijdens de meerkamp zelf kon Dekker niet laten zien wat erin zit. Ze werd zestiende van Nederland. Ook Jayda Neervoort (Junior 3e divisie) mocht in actie komen tijdens de meerkamp. Ze turnde drie toestellen foutloos, maar liet het liggen op balk waardoor ze zeventiende van Nederland werd. 

Op zondag kwamen dezelfde turnsters wederom in actie tijdens de toestelfinales waar ze zich tijdens de halve finale voor plaatsten. Dekker en Van Ingen turnden een prima brugoefening, maar dit was niet voldoende voor het podium. Toch mogen zij zich zevende en achtste van Nederland noemen. Neervoort turnde op balk, maar incasseerde een vervelende val. Ze eindigde wel met een flickflack schroef af. Ze werd zesde op dit toestel.

Cornelissen mocht aanvangen op sprong, balk en vloer. Ze startte op vloer waar ze voor het eerst een val incasseerde, ze werd hiermee zevende. Op sprong en balk pakte ze haar revanche en werd hier kampioen dus Cornelissen mocht met vier keer eremetaal, een grote beker en een heel trots gevoel huiswaarts. 

Noortje Dekker, Quinty van Ingen en Fien Cornelissen hebben zich bovendien geplaatst voor de extra finales in Ahoy eind juni.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 1 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00