Afbeelding
BC 't Veen

Twee punten voor badmintonners BC ‘t Veen in zware uitwedstrijd

Badminton

VEENENDAAL De badmintonners van ‘t Veen namen het zondag in Wijchen op tegen oude bekende Smashing 6. Dit team promoveerde twee jaar terug al en was toen met 7-1 te sterk voor ‘t Veen. De Veenendalers waren dus voorbereid op een zware pot. En dat werd het ook.

,,Opvallend genoeg gaf de thuisploeg al voor de start één van de dames singels op wegens blessureleed. Sportief gezien jammer, maar het eerste punt was binnen”, aldus Leon Wegen. Een volgend punt bleef in de dubbels echter uit. Wouter Fondse en Leon Wegen kwamen in de herendubbel net tekort om een derde set af te dwingen en ook Dinja van Haastert en Jamie van Brienen moesten de damesdubbel aan hun tegenstandsters laten.

DURE MISSERS

In de singel speelde Wegen een uitstekende eerste set maar volgde deze op met een slechte tweede. De beslissende derde set ging voor Wegen verloren toen hij op 19-19 twee dure missers maakte. Daarna trad Van Brienen aan om het tij te keren maar helaas was haar tegenstander te sterk.

TWEEDE PUNT

Fondse garandeert al het hele seizoen een punt met zijn singels, maar deze keer niet: hij trof een te sterke invaller. Het kwam daardoor voor ‘t Veen op de mixen aan om nog op eigen kracht punten te pakken. Fondse en Van Brienen kwamen niet goed in hun spel en stonden de partij af. In de laatste pot speelden Van Haastert en Wegen tactisch beter dan hun tegenstanders en werden hier na 3 sets voor beloond. 

Zo moest ‘t Veen genoegen nemen met slechts twee punten. Wegen: ,,De uitslag is teleurstellend maar er had meer in gezeten. We kijken uit naar de return!”

Volgende week speelt ‘t Veen een belangrijke partij in Wageningen tegen de Kantjils dat slechts twee punten onder ‘t Veen staat.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 8 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00