Afbeelding
BC 't Veen

BC ‘t Veen maakt het koploper BAN enorm lastig

Badminton

VEENENDAAL De badmintonners van BC ‘t Veen hebben het de koploper van de vierde divisie flink lastig gemaakt. Het Amersfoortse BAN kon pas in de laatste fase van de allerlaatste wedstrijd de overwinning veilig stellen: 5-3.

‘t Veen moest zondag in Amersfoort het heren- en damesdubbel aan de thuisploeg laten. ,,De mannen verloren na een spannende partij (21-19, 21-19) maar de dames van BAN waren wel duidelijk te sterk voor ons (21-11-21-12)”, vertelt speelster Dinja van Haastert na afloop van de partij.

OP GELIJKE HOOGTE

Maar in de enkelpartijen richtte de Veenendaalse promovendus zich helemaal op. ,,Leon Wegen verloor de eerste set, maar draaide daarna de rollen om in de tweede waarna hij ook de derde set won. Wouter Fondse wist wederom de winst te pakken in zijn single en sleepte deze in een spannende driesetter binnen. Mijn eigen single ging in twee sets verloren, maar onze invalster Viona Lapré heeft ook haar single geweldig in een driesetter gewonnen”, vertelt Van Haastert.

DICHT BIJ EEN STUNT

Daardoor stond het met nog twee partijen te gaan 3-3. ,,Leon en ik speelden niet scherp genoeg in de mix, dit puntje ging naar BAN (4-3, red). Tegen de verwachtingen in waren we nog heel dicht bij om met een 4-4 gelijkspel naar huis te gaan, als de laatste mix gewonnen zou worden. Wouter en Viona stonden met 14-19 voor in de derde set, maar doordat de tegenstanders wat feller gingen spelen en Wouter en Viona wat fouten maakten verloren ze deze helaas met 21-19.” 

TEVREDEN

Daardoor nam BC ‘t Veen drie punten mee uit Amersfoort. Van Haastert: ,,BAN is een sterke tegenstander, daarom zijn we tevreden met deze eindstand. We staan nu vijfde in de poule, aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen de nummer 6 (Harderwijk) en gaan weer knokken om onze middenmoot positie te handhaven.”


Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 1 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen gisteren
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00