Afbeelding
Kartphoto.com

Van Gent Finaleweken: Mika van de Pavert wint NK-wedstrijd Kerpen

Autosport

VEENENDAAL Het was een goed weekend voor de Veenendaalse karter Mika van de Pavert vorige week. De jonge coureur won in het Duitse Kerpen de derde ronde van het Nederlands kampioenschap. Broer Ralph van de Pavert werd tiende.

De Veenendaalse broers waren op vrijdag vertrokken voor een warm raceweekend. Bij de trainingen op vrijdag en zaterdag zat de snelheid er goed in en dat bleek zondag ook bij de kwalificatie. Mika reed de tweede kwalificatietijd, op slechts 0,011 seconden achter de nummer één. Ralph had meer moeite met de grip op nieuwe banden, hij reed de vijftiende tijd.

INHAALRACES

In de prefinale moest Mika aan de buitenkant van de baan starten en daardoor viel hij direct een paar plaatsen terug. De kleine Veenendaler vocht zich echter knap terug tot plek twee. Ook Ralph viel terug omdat iemand voor hem bij de start uitviel. Daarna was het ook voor Ralph inhalen en dat ging lekker, maar in een sterk veld is het soms duwen en trekken. Plek 15 werd het resultaat.

Ook in de finale had Mika bij de start te maken met een terugval, hij moest zeven plaatsen inleveren. Maar met het mes tussen de tanden vloog hij door het deelnemersveld heen en zette zijn kart na mooie acties op de eerste plek. Ralph had ook een goede race maar miste snelheid voor goede tijden, hij reed zich naar de tiende plaats.

Al met al was het dus een mooi weekend voor de Van de Paverts. Ze hebben nu drie weekenden rust tot de volgende wedstrijd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 8 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00