Afbeelding
Ron Eveleens

Winst voor Victor Goené bij eerste wedstrijd Bos en Vallei Cross Circuit

Atletiek

VEENENDAAL In zandafgraving Kwintelooijen is zaterdag de eerste wedstrijd van het Bos en Vallei Cross Circuit gehouden. Winst was er voor onder anderen Victor Goené die de lange cross bij de mannen won. Djanne van der Schaaf werd tweede bij de korte cross bij de vrouwen.

Het is al de 51e editie van het BVC circuit. Op Kwintelooijen was voor dit jaar een nieuw parcours aangelegd. ,,Het is een overzichtelijk en zeer uitdagend parcours. Met dank aan Macro Rhenen voor gebruik van hun motorcrossparcours zal het een loop worden waar je niet bang moet zijn voor vieze schoenen”, vertelden organisatoren Richard van Keulen en Marcel Versteeg onlangs bij RegiosportVeenendaal.nl.

LANGE CROSS

Bij de lange cross bij de vrouwen was de winst voor Isa van der Valk. Anne-Juul Welsink werd tweede en Mira Theunissen derde. VAV-atlete Laura Kessels werd vierde. Bij de mannen won VZC-atleet Victor Goené, voor Sten ten Klooster en Sam Rietveld.

KORTE CROSS

De korte cross bij de vrouwen werd gewonnen door Lieke Vreugdenhil, VAV-atlete Djanne van der Schaaf werd tweede en Tessa Rozemuller derde. Bij de mannen was de winst voor Matthijs van Schaik, voor Diede Wit en Daan Pistorius.

Er waren ook klassementen voor pupillen, junioren en masters. Kijk voor alle uitslagen op de website van het BVC-circuit (klik hier).

De Bos en Vallei Cross competitie is een circuit van vier cross-wedstrijden die door vijf atletiekverenigingen aan de Gelderse Vallei wordt georganiseerd. Zo zijn er ook nog wedstrijden in Ede, Wageningen en Rhenen. Per wedstrijd wordt een uitslag vastgesteld en na de vierde wedstrijd wordt een eindklassement opgemaakt aan de hand van de beste drie prestaties per persoon in de vier wedstrijden. Om in het eindklassement te worden opgenomen moeten minimaal drie wedstrijden worden uitgelopen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 8 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00