Afbeelding
Ron Eveleens

Bos en Vallei Cross Circuit gaat binnenkort van start op nieuw parcours Kwintelooijen

Atletiek

VEENENDAAL Het Bos en Vallei Cross Circuit gaat binnenkort weer van start. De eerste wedstrijd, georganiseerd door VAV, is op 28 oktober op Kwintelooijen. Vervolgens zijn er wedstrijden op 9 december in Wageningen (Wageningse Berg, organisatie AV Pallas’67 en Tartlétos), 6 januari in Ede (Horabos, organisatie Climax) en 3 februari in Rhenen (Leemkuil, organisatie Arena). Het wordt het 51e seizoen van het BVC Circuit.

In zandafgraving Kwintelooijen is een nieuw parcours aangelegd, leggen de ervaren organisatoren (en hardlopers) Richard van Keulen en Marcel Versteeg uit. ,,Het is een overzichtelijk en zeer uitdagend parcours. Met dank aan Macro Rhenen voor gebruik van hun motorcrossparcours zal het een loop worden waar je niet bang moet zijn voor vieze schoenen!”

Inschrijven kan nog tot en met vrijdagavond 20 oktober 23.59 uur via bvccircuit.nl. Kijk daar ook voor meer informatie of mail naar vav@bvccircuit.nl

(de tekst gaat onder de afbeelding verder)


Het parcours van de BVC-wedstrijd op Kwintelooijen. - BVC circuit

CIRCUIT VAN VIER WEDSTRIJDEN

De Bos en Vallei Cross competitie is een circuit van vier cross-wedstrijden die door vijf atletiekverenigingen aan de Gelderse Vallei wordt georganiseerd. Elk parcours ligt in een bosrijke heuvelachtige omgeving. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur met de pupillen en als laatste onderdeel start de lange cross om ongeveer 12.30 uur.

,,Dit is de eerste wedstrijd in een serie van vier, maar de wedstrijden kunnen ook afzonderlijk gelopen worden en ook door hardlopers die geen lid zijn van een atletiekvereniging. Je betaalt 1 keer inschrijfgeld (€10/€12 of €14) en mag alle vier de wedstrijden lopen. Deelname vanaf 7 jaar (1050m). Zowel voor de heren en de dames is er keuze uit een korte cross (2,8km) of lange cross van 5,6 km voor de dames en 8,4 km voor de heren.”

KLASSEMENT

Per wedstrijd wordt een uitslag vastgesteld en na de vierde wedstrijd wordt een eindklassement opgemaakt aan de hand van de beste drie prestaties per persoon in de vier wedstrijden. Om in het eindklassement te worden opgenomen moeten minimaal drie wedstrijden worden uitgelopen.

De beste drie van de vier finishplaatsen tellen en worden opgeteld als punten (niet gefinisht telt als 1000 punten). De rangorde in het eindklassement wordt bepaald door het aantal punten, degene met de minste punten wint. Bij gelijke punten is de plaats bij de laatste cross bepalend voor de eindklassering. Het klassement van vorige editie werd bij de mannen gewonnen door Jesse de Heer, VAV-atlete Esther Hoezen werd derde in het klassement. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00