Afbeelding
Foto Arnold Bos

Veenendaalse scholieren kunnen meedoen aan 27e editie Scholierenloop VAV

Atletiek

VEENENDAAL De Veenendaalse Atletiek Vereniging (VAV) houdt op woensdagmiddag 11 oktober voor de 27e keer de populaire Scholierenloop. Alle Veenendaalse basisscholieren van de groepen 3 tot en met 8 kunnen meedoen. De eerste groep start om 15.00 uur, de laatste prijsuitreiking is om 17.00 uur. Kijk hier voor het volledige programma.

De Scholierenloop vindt plaats op het terrein van VAV op Sportpark Spitsbergen. Het 400 meter lange parkoers is de prachtige, nieuwe kunststof-atletiekbaan van VAV. Het terrein is afgebakend, overzichtelijk en veilig. Hierdoor kan de wedstrijd goed gevolgd worden door de ouders, kinderen en de supporters.

PLEZIER STAAT VOOROP

Het belangrijkste is dat je plezier beleeft aan bewegen, het rennen. Het is dus geen echte wedstrijd, maar toch is er een officiële ‘starter’ met pistool, een ‘microfonist’ (een omroeper) en echte jury-tijdwaarnemers. Die zorgen ervoor dat alles plezierig en sportief verloopt.

AFSTANDEN EN KLASSEMENTEN

Leerlingen uit de groepen 3 en 4 lopen 400 meter (1 ronde), de groepen 5 en 6 800 meter (2 ronden) en de leerlingen uit groep 7 en 8 en de leerkrachten rennen 1200 meter (3 ronden).

Alle deelnemers ontvangen een mooie herinnering aan de loop. Voor de snelste drie deelnemers uit iedere groep is er nog een extra prijs. En… welke school gaat dit jaar de fel begeerde Scholierenloop Schoolbokaal winnen? De tijden van de vijftien snelste leerlingen (van de groepen 5, 6, 7 en 8) tellen mee voor het scholenklassement. De bokaal werd vorig jaar gewonnen door ‘t Speelkwartier.

VAV heeft enkele tips voor de deelnemende lopers
Oefen nu en dan alvast een beetje met hardlopen, dan ga je op 11 oktober als een speer over die baan. Tip: *een slimme loper start langzaam en eindigt op topsnelheid!. Vraag maar aan Femke Bol.
- Neem zoveel mogelijk supporters mee, want als je wordt aangemoedigd ren je harder en heb je nog meer plezier!
- Geniet van een gezellige middag, want meedoen is belangrijker dan winnen.
- Vergeet niet na afloop je herinnering aan de Scholierenloop op te halen.

INSCHRIJVEN

Inschrijven gebeurt altijd via de school. Individuele inschrijvingen door een leerling of een ouder kunnen niet in behandeling genomen worden, meldt VAV. Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden. Ingevulde formulieren kunnen gemaild worden naar scholierenloop@vav-veenendaal.nl Inschrijvingen moeten uiterlijk 6 oktober binnen zijn.

Overige belangrijke informatie voor deelnemers, zoals de regels voor deelname, zijn te vinden op de website van VAV.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00