Afbeelding
VAV

College wil bijna een miljoen investeren in nieuwe atletiekbaan VAV

Atletiek

VEENENDAAL Een nieuwe atletiekbaan in plaats van de gebreken repareren. Dat is wat het college de gemeenteraad voorstelt. ,,De atletiekbaan ligt er nu zo’n 23 jaar, maar er zijn blazen ontstaan. Op stukken heeft de deklaag losgelaten van de onderlaag. Een aantal lanen is nu niet te gebruiken voor wedstrijden’’, legt wethouder Marco Verloop uit.

door Peter Kuijpers 

De Veenendaalse Atletiek Vereniging startte met hardlopen in het bos. Later deed zij oefeningen in het Stadspark en kreeg toen een sintelbaan op Sportpark Spitsbergen. Deze is in 1998 vervangen door een zeslaans baan van kunststof. 

LEVENSDUUR De technische levensduur is 25 jaar en daarom vraagt het college de gemeenteraad de investering voor een nieuwe atletiekbaan eerder te verstrekken. ,,Nu we ook bijna aan het einde van de technische levensduur zitten, is het beter de baan te vervangen. Op de enkele punten herstellen zou kunnen, maar het is niet duidelijk wat dit oplevert. Daarom vragen we de investering van de nieuwe atletiekbaan naar voren te halen.’’

NIEUW SEIZOEN De gemeente is al begonnen met de voorbereidingen en denkt aan een soortgelijke nieuwe baan. ,,Deze heeft gebreken gekregen die na ruim twintig jaar zijn ontstaan, maar ik verwacht dat dit de afgelopen 25 jaar wel is doorontwikkeld’’, besluit de wethouder. 

Wanneer de gemeenteraad akkoord is met de investering van bijna een miljoen euro, verwacht hij in maart de opdracht te kunnen geven voor het aanleggen van een nieuwe atletiekbaan. Deze werkzaamheden moeten dan tussen april en augustus dit jaar plaatsvinden, zodat in het nieuwe seizoen na de zomer Veenendaal beschikt over een nieuwe kunststof baan.

advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 3 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 8 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 9 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend gisteren
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00