Afbeelding
VAV

College wil bijna een miljoen investeren in nieuwe atletiekbaan VAV

Atletiek

VEENENDAAL Een nieuwe atletiekbaan in plaats van de gebreken repareren. Dat is wat het college de gemeenteraad voorstelt. ,,De atletiekbaan ligt er nu zo’n 23 jaar, maar er zijn blazen ontstaan. Op stukken heeft de deklaag losgelaten van de onderlaag. Een aantal lanen is nu niet te gebruiken voor wedstrijden’’, legt wethouder Marco Verloop uit.

door Peter Kuijpers 

De Veenendaalse Atletiek Vereniging startte met hardlopen in het bos. Later deed zij oefeningen in het Stadspark en kreeg toen een sintelbaan op Sportpark Spitsbergen. Deze is in 1998 vervangen door een zeslaans baan van kunststof. 

LEVENSDUUR De technische levensduur is 25 jaar en daarom vraagt het college de gemeenteraad de investering voor een nieuwe atletiekbaan eerder te verstrekken. ,,Nu we ook bijna aan het einde van de technische levensduur zitten, is het beter de baan te vervangen. Op de enkele punten herstellen zou kunnen, maar het is niet duidelijk wat dit oplevert. Daarom vragen we de investering van de nieuwe atletiekbaan naar voren te halen.’’

NIEUW SEIZOEN De gemeente is al begonnen met de voorbereidingen en denkt aan een soortgelijke nieuwe baan. ,,Deze heeft gebreken gekregen die na ruim twintig jaar zijn ontstaan, maar ik verwacht dat dit de afgelopen 25 jaar wel is doorontwikkeld’’, besluit de wethouder. 

Wanneer de gemeenteraad akkoord is met de investering van bijna een miljoen euro, verwacht hij in maart de opdracht te kunnen geven voor het aanleggen van een nieuwe atletiekbaan. Deze werkzaamheden moeten dan tussen april en augustus dit jaar plaatsvinden, zodat in het nieuwe seizoen na de zomer Veenendaal beschikt over een nieuwe kunststof baan.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 2 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO gisteren
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41