De VZC-zwemmers zijn direct na de eredivisiewedstrijd voor een trainingsstage vertrokken naar Sicilië.
De VZC-zwemmers zijn direct na de eredivisiewedstrijd voor een trainingsstage vertrokken naar Sicilië. VZC zwemmen

Van Gent Finaleweken: VZC eindigt eredivisie als zevende en vertrekt naar Italië

Zwemmen Finaleweken

VEENENDAAL De wedstrijdzwemmers van VZC hebben zondag in de finaleronde van de Nederlandse eredivisie hun zevende plek behouden. In een competitie waarbij de hoger geplaatste teams bestaan uit startgemeenschappen van meerdere grote verenigingen of profiteren van het meezwemmen van topzwemmers uit de opleidingscentra van de KNZB, heeft VZC daarmee de best mogelijke positie behaald. 

Heel veel tijd om deze prestatie te vieren hadden de zwemmers niet. Want na een busreis op zondagavond van Alkmaar naar Veenendaal moesten de zwemmers snel naar huis om hun koffers te pakken voor vertrek naar Italië op maandagochtend heel vroeg. Met een 10-daagse trainingsstage op Sicilië gaan de zwemmers zich voorbereiden op de regionale en nationale kampioenschappen die in mei en juni gepland staan.

OVERMACHT

Maar dus eerst de eredivisie. Na een busreis van anderhalf uur arriveerde het VZC gezelschap van 50 zwemmers, coaches, officials en enkele supporters om 12:45 uur bij zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar om het op te nemen tegen De Columbiaan uit Voorhout en de plaatselijke vereniging DAW. Twee clubs die op de ranglijst ruim onder VZC stonden. Dat bleek ook tijdens de wedstrijd want de VZC-zwemmers wisten bij 7 van de 21 onderdelen als eerste en tweede te finishen, op drie andere onderdelen de winnaar te leveren en op nog eens zes onderdelen de tweede plaats voor zich op te eisen. Daarbij werden ook vele persoonlijke records weer verbeterd en een aantal limieten voor de komende kampioenschappen gezwommen.

PUNTEN

De opzet van de eredivisie wedstrijdzwemmen is zo dat per individuele afstand de snelste twee zwemmers van iedere vereniging meetellen voor het klassement en bij de estafettes het snelste team. Aan het einde van iedere wedstrijd worden deze resultaten bij elkaar opgeteld tot een totaaltijd die de uitslag van de wedstrijd bepaalt. De individuele zwemmers van VZC die deze keer in de punten zwommen zijn: Marjolein Delno (3x), Bridget Vermeer (2x), Olaf Achterberg (2x), Thom Delno (2x), Jelle Nap (2x), Louise-Emma Schadenberg, Stefan van der Meer (2x), Mathieu Gepkens (2x), Charlotte Woltjes (2x), Alexandra Gepkens, Vera van der Meer, Wesley van Elst, Lasse Schrieken, Peer Bergman, Juliëtte Woltjes (2x), Elin Ditewig (2x), Rijk Leenders (2x), Bas Mostert, Tess Panjer, Yfke van der Leij, Roos Flikweert en Felix Gepkens. Opvallend hierbij is dat ook zwemmers in de punten vielen die dat eerder nog niet gedaan hadden. Wat aangeeft dat VZC in de breedte groeit en zwemmers steeds meer onderlinge concurrentie krijgen en zich eigenlijk continu moeten verbeteren om bij de beste te blijven horen.

Dat de sfeer in de bus op de terugreis uitstekend was, is dan ook niet vreemd. Al had het vooruitzicht op 10 dagen trainen in de zon op een Italiaans eiland daar wellicht ook mee te maken.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02