Afbeelding
Ted Walker

Zwemmen wordt duurder: Sportservice Veenendaal moet tarieven verhogen

Zwemmen

VEENENDAAL Sportservice Veenendaal krijgt meer subsidie dan zij had aangevraagd, maar toch zal het de tarieven verhogen. Voor het zwembad is het toegangskaartje tien procent duurder. De entree voor recreatief zwemmen en banen zwemmen kost vanaf volgend jaar 5,50 euro.

door Peter Kuijpers

De gemeente ziet dat de kosten zijn gestegen tussen het moment van het aanvragen van de subsidie door Sportservice dit voorjaar en de verwachte uitgaven voor volgend jaar: ‘In uw voorstel is nog uitgegaan van een indexatie van 1,7 procent. Wij hebben de subsidie geïndexeerd op 5,4 procent voor de activiteitencomponent en 6,5 procent voor de huurcomponent. De subsidie ligt daardoor hoger dan het aangevraagde bedrag. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten aan Stichting Sportservice Veenendaal voor 2023 een subsidie van 7.884.630 euro te verlenen. Voor de kosten van de uitvoering van algemene en specifieke sportactiviteiten en de exploitatiekosten.’

NOODZAAK Veenendaal trekt dit geld uit voor maatschappelijk gebruik op het gebied van sport. Sportservice Veenendaal had in haar aanvraag enkel om de bijdrage gevraagd van de normale omstandigheden. Ook was daarbij geen rekening gehouden met eventuele gevolgen van corona. Toch is er naast een hogere subsidie noodzaak om de tarieven te verhogen. Wethouder Engbert Stroobosscher laat weten dat dit vijf procent stijgt. Dit gaat om onder andere de prijzen voor de voetbal-, korfbal- en hockeyvelden en de tennis-, natuurijs-, wieler- en atletiekbaan. Maar tevens voor de gym- en sportzalen tot beachcourt, enkele vergaderzalen en de huur, stroom en watergebruik van het evenemententerrein.

ZWEMBAD De toegangskaartjes van het zwembad voor zwemlessen en het recreatief zwemmen stijgen met tien procent. ‘We hebben jaren de prijzen voor de kaartjes voor het zwembad laag weten te houden. Maar nu kunnen we niet anders. Wij begrijpen dat dit voor sommige mensen een aanslag op de portemonnee kan zijn. Lang hebben we ons best gedaan de tarieven gelijk te houden, maar ook voor ons stijgen de prijzen voor onderhoud zowel in materiaal als arbeidskosten. Dit nog bovenop de energiekosten. Hiervoor is een compensatieregeling in de maak, maar deze zal enkel de stijging wat matigen. En wij willen ook geen baden sluiten of de temperatuur van het water verlagen, maar dat mensen met plezier blijven sporten’, laat Sportservice Veenendaal weten.

AANPASSINGEN Het huren van de baden stijgt met vijf procent. Voor het vrouwen zwemmen en zwemvleugels zijn daarnaast enkele kleine afrondingen gemaakt en er komt een prijsverschil in de voorverkoop tussen het aanschaffen van het zomerzwemabonnement online voor 55 euro of aan de balie voor 60 euro. De zwemlessen, inclusief snorkelen en zeemeerminzwemmen, stijgen met tien procent. Voor het pakket A+B+C komt de prijs op 880 euro, met korting bij een betaling in één keer. Een toegangskaartje voor recreatief zwemmen kost vanaf 1 januari 5,50 euro en de tien baden kaart stijgt naar 49,50 euro. Deze is één jaar geldig na aanschaf, ook al is deze gekocht voor de jaarwisseling voor het oude tarief van 45 euro.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 3 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 4 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 20 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Triatlonvrouwen VZC pakken tweede plaats in Arnhem 22 uur geleden