Afbeelding
VZC zwemmen

Sportgala Veenendaal: Veelzijdigheid is de kracht van estafettedames VZC

Zwemmen

VEENENDAAL Binnen de zwemselectie van VZC Veenendaal vormen zes vrouwen de kern van het estafetteteam. In de meeste gevallen worden de estafettenummers ingevuld door Josse Bergman, Femke Spiering, Bridget Vermeer, Silke Holkenborg, Kirsten Verhalle en Marjolein Delno. 

Al enige jaren is deze estafetteploeg er een om in Nederland rekening mee te houden. Op verschillende Nederlandse Kampioenschappen (wedstrijden langebaan in 50m-bad, wedstrijden kortebaan in 25m-bad, estafettekampioenschappen) werden in het seizoen 2021/2022 meerdere podiumplaatsen behaald: Nederlands kampioen op de 4x50m en 4x200m vrijeslag, twee keer een tweede plaats en drie keer een derde plaats. 

VZC-routinier Marjolein Delno vertelt: ,,VZC Veenendaal heeft de afgelopen jaren gebouwd aan een sterk dames estafetteteam, waarbij de veelzijdigheid van de zwemsters op diverse afstanden en zwemslagen de kracht van het team is. Hier trainen we hard voor. Het aantal trainingsuren, onder supervisie van trainer Harry Delno, loopt soms op tot 20 uur per week. Het komende seizoen gaan we bouwen aan een nieuw estafetteteam, met jonge talenten. Zo proberen we voor de komende jaren weer een goede basis te leggen voor een succesvol dames estafetteteam.”

Uit deze VZC-ploeg werd Silke Holkenborg geselecteerd voor de Nederlandse zwemploeg voor de Europese Kampioenschappen. Met het Oranje-estafetteteam werd Holkenborg Europees Kampioen op de 4x200m vrije slag.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 2 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 9 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 10 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45