Lotte Kopecky wint de sprint op de Kerkewijk en schrijft Veenendaal-Veenendaal op haar naam.
Lotte Kopecky wint de sprint op de Kerkewijk en schrijft Veenendaal-Veenendaal op haar naam. @tedxmedia

Lotte Kopecky wint Veenendaal-Veenendaal na machtige eindsprint

Wielrennen Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL Lotte Kopecky heeft vrijdag Veenendaal-Veenendaal op haar naam geschreven. De Belgische renster van Team SD Worx klopte in een spannende eindsprint de Italiaanse Martina Fidanza en de Poolse Daria Pikulik en drukte als eerste haar wiel over de finish op de Kerkewijk. Kopecky is de derde winnares van Veenendaal, na Annemiek van Vleuten in 2018 en Gladys Verhulst vorig jaar.

door Sander van Snippenberg en Arjan Broekstra

,,Het was al weer even geleden dat ik gesprint heb, maar ik werd perfect afgezet. We waren met een kleine ploeg aanwezig hier, maar stuk voor stuk hebben we erg sterk gereden. We zitten in een goede flow met het team en dan is het heel leuk om het op deze manier af te maken”, vertelt de winnares.

ONTSNAPPING

Na een rustige opstartfase kwam de wedstrijd tot ontbranding door het ontsnappen van Eline Jansen. De renster van WV Schijndel had bij de eerste doorkomst in Veenendaal een voorsprong van 25 seconden op het peloton. Die voorsprong slonk na verloop van tijd waarna Sophie Edwards (ARA) en Anneke Dijkstra (Krush Rebellease) konden aansluiten.

De kopgroep van drie nam een voorsprong die opliep tot twee minuten halverwege de koers. Met het aanbreken van de slotfase snoepte het jagende peloton steeds meer van die voorsprong af waarna bij de laatste doorkomst in het centrum van Veenendaal de groep weer compleet was.

GOEDE LEAD-OUT

In de slotfase hielden de sprintersploegen het tempo hoog en was ontsnappen geen optie meer. De massasprint moest de beslissing brengen en daarin was Kopecky dus de sterkste. ,,We hebben laten zien dat we ook met een kleine ploeg van vier rensters een goede lead-out kunnen opzetten. Het was alleen jammer dat de wind niet in de juiste richting stond, maar uiteindelijk is een wedstrijd met een massasprint ook wel mooi. De ploeg heeft keihard gewerkt in de laatste twintig kilometer en de lead-out kon eigenlijk niet beter. Ik heb net een break gehad en dit was weer de eerste wedstrijd in een nieuwe reeks, dus heel prettig dat ik hier kon winnen.”

Het is voor Kopecky de vierde overwinning van het seizoen na de Ronde van Vlaanderen, Nokere Koerse en Omloop Het Nieuwsblad. In de Amstel Gold Race van dit jaar werd ze tweede.

Bekijk in onderstaande video de eindsprint op de Kerkewijk.

Lotte Kopecky mag de champagne ontkurken.
Het podium van de vrouwenwedstrijd van Veenendaal-Veenendaal 2023: Martina Fidanza, Lotte Kopecky en Daria Pikulik (van links naar rechts).
advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02