Afbeelding
Rhode Van Elsen

Hoofdsponsor Simac kijkt uit naar Veenendaal-Veenendaal

Wielrennen Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL Al vier jaar is Simac hoofdsponsor van de wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal. Na twee jaar wachten konden Simac en haar relaties in 2022 genieten van de wielerkoers rond Veenendaal. ,,We kijken met verlangen uit naar de editie van 2023”, aldus Dico Harteman, de Veenendaalse sales manager van het bedrijf, dat haar hoofdkantoor in Veldhoven heeft.

door Ron van Stokkum

Simac tekende in 2020 een sponsorcontract met de stichting Veenendaal-Veenendaal. ,,Wielrennen is een sport waar de Simac-directie achter staat. Binnen Simac hanteren we de term ‘teamnology’ omdat we geloven in het echte teamwork. Zonder teamwerk kun je niet winnen, niet in het bedrijfsleven en niet in de sport. We zijn actief in het wielrennen bij Veenendaal-Veenendaal, de Simac Ladies Tour en de Omloop van de Kempen. Maar ook zijn we aanwezig als Official Partner van de UCI Cyclo-cross World Cup bij het veldrijden. Bovendien ondersteunen we verschillende maatschappelijke activiteiten, variërend van voetbal en hockey tot cultuur, musea, landschap en natuur”, aldus Harteman, die zelf nauw betrokken is als vice-voorzitter en commercieel bestuurslid bij voetbalvereniging DOVO.

SINGER EN MAC

Simac werd in 1952 opgericht door Mac van Schagen, de vader van Eric van Schagen, huidige ceo van Simac. De naam van het bedrijf ontstond toen Mac een telex kocht en de PTT maximaal vijf letters als meldingsnaam accepteerde. Zijn ‘oude’ secretaresse dacht niet lang na: Simac. Si van Singer, de productlijn die ze vertegenwoordigden, en Mac van, natuurlijk, Mac. Zo kwam hij tot de naam Simac. 

Het bedrijf groeide tot een organisatie met negentien werkmaatschappijen, die zich bezig houden met het leveren en onderhouden van hoogwaardige technologie bij middelgrote en grote organisaties. Zo verzorgt Simac onder meer de winkelautomatisering van de supermarktketen Jumbo. In totaal werken bij Simac ruim 1400 mensen, verdeeld over vestigingen in zes Europese landen. Eric van Schagen, sinds 1989 ceo van Simac, draagt in oktober 2023 de leiding van het bedrijf over aan zijn dochter, Maartje van Schagen. 

LANGDURIGE RELATIES

,,We steunen Veenendaal-Veenendaal omdat we zichtbaar willen zijn in de Regio FoodValley en bekend willen worden als een goede werkgever. Ook in Ede hebben we twee vestigingen, waar we altijd op zoek zijn naar goed personeel. Daarbij gaat het ons niet om eendagsvliegen, want wij geloven in langdurige relaties, met onze klanten, met ons personeel en met onze relaties. We willen graag groeien, maar wel op een beheersbare manier.”

SPEKTAKEL

,,Tijdens Veenendaal-Veenendaal hebben we een aantal relaties uitgenodigd om de koers van dichtbij mee te maken. Vorig jaar was het een mooi spektakel, goed georganiseerd en met een fantastische sfeer. Daar kijk ik nu al weer naar uit”, aldus Harteman, die zegt zelf wielerliefhebber te zijn. Wel geeft hij eerlijk toe dat hij de grote rondes, zoals Giro en Tour, toch het liefst voor de tv volgt.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02