Rob de Kievith

Melvin Drost derde in Acht van Chaam

Wielrennen

VEENENDAAL Wielrenner Melvin Drost uit Veenendaal is vorige week derde geworden bij de 82e editie van de Acht van Chaam.

De wedstrijd ging over tachtig kilometer, de renners moesten achttien rondes van 4,5 kilometer afleggen. De snelheid lag met gemiddeld 45 km/u flink hoog. Drost reed attent mee in de voorste gelederen. ,,Bij het ingaan van de vierde ronde was er een premiesprint, nadat ik hier tweede wist te worden bleef ik doorrijden en had ik zo een klein gat. Ik kreeg echter niet direct iemand mee en toen er eenmaal renners aansloten kwam het peloton er ook snel weer aan. Ditzelfde probeerde ik een aantal rondes later opnieuw, maar ook toen zonder succes.”

Toen er uiteindelijk een kopgroep van vier renners wegreed zat Drost zelf niet mee. ,,Met nog zeven rondes te gaan ging ik in de achtervolging en kreeg ik twee andere renners mee, echter doordat we het gat zo snel mogelijk probeerden te overbruggen waren we al snel met z’n tweeën over.”

De achterstand was niet zomaar dichtgereden, ondervond de Veenendaler. ,,Binnen dezelfde ronde wisten we erg dichtbij te komen maar net niet erbij. Hierop volgden dan ook drie rondes waar we steeds tussen de 7 en 20 seconden achterstand hadden, maar net niet volledig konden aansluiten.”

,,Met nog 2,5 ronde te gaan verloren we snel de aansluiting helemaal en werden we ook ingelopen door de achtervolgende groep van twaalf man”, vervolgt Drost. ,,Echter door toen we hierbij aansloten was het gat naar de kopgroep ook snel dicht en gingen we met achttien man de laatste ronde in. Ondanks de inspanning van de rondes ervoor wist ik genoeg te herstellen, goed te positioneren en nog naar de derde plek te sprinten.”

Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 9 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 14 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28