Afbeelding
Joris Knapen

Melvin Drost met vertrouwen naar NK wielrennen

Wielrennen

VEENENDAAL Wielrenner Melvin Drost gaat met vertrouwen naar het Nederlands Kampioenschap voor beloften, komende vrijdag. De Veenendaler dankt zijn goede gevoel mede aan twee goede optredens in de afgelopen weken.

Drost reed vorige week de Groenleven Ronde van Limburg, daarin zat hij al snel in de kopgroep. ,,Vanaf kilometer 7 op de eerste serieuze klim was ik weg met 4 anderen”, vertelt de wielrenner. Lange tijd reed hij vooraan. ,,Het parcours was dit jaar helaas gewijzigd waardoor de laatste 100 kilometer vlak waren, we werden uiteindelijk met 40 kilometer te gaan teruggepakt en daarna werd het een sprint. Ikzelf eindigde ook in het peloton.”

Dat Drost de smaak te pakken had, liet hij afgelopen weekend zien in de Midden-Brabant Poort Omloop. Opnieuw was hij mee in een kopgroep. Drost: ,,Ik zat na 50 kilometer in de eerste groep van dertig man als één van de maar vier clubrenners.” Deze keer bleef de groep weg en werd Drost zeventiende. ,,Na een wat matige finale kreeg ik wel nog de prijs voor de strijdlust en mocht ik dus alsnog het podium op.”

Aankomende vrijdag rijdt Drost het NK in de beloftencategorie, dat wordt voor het derde jaar op rij gehouden bij de VAM-Berg. ,,Ik hoop hier een goed resultaat te kunnen rijden”, eindigt Drost. ,,En kort hierna vertrek ik naar Polen om daar de meerdaagse Course Cycliste de Solidarnosc te rijden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Drietal verlengt samenwerking: staf van DOVO krijgt vorm 2 uur geleden
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 4 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 5 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 8 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 8 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00